Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Nadal wacht op reactie knie

06 FEB 2013

Rafael Nadal heeft dinsdag in Vina del Mar een succesvolle rentree gemaakt in de competitie. De Spaanse tennisser, zeven maanden aan de kant door een slepende knieblessure, won met landgenoot Juan Monaco in de eerste ronde van het dubbelspel.

Rafael Nadal viert zijn rentree met een zege.
Rafael Nadal viert zijn rentree met een zege.
Foto: AFP

„Het geeft een goed gevoel om terug te zijn”, liet Rafael Nadal in een korte verklaring weten. „Het is nu afwachten hoe mijn knie reageert. Dit was voor mij het goede moment en tevens de juiste ondergrond om mijn rentree te maken. Het is ook mooi om voor de eerste keer in Chili te spelen.”

De 26-jarige Nadal staat woensdag in de tweede ronde van het enkelspel, na een bye in de eerste, tegenover de Argentijnse qualifier Federico Delbonis. De Spanjaard kwam vorig jaar juni op Wimbledon voor de laatste keer in actie in het enkelspel. Hij verloor destijds van de Tsjech Lukas Rosol.

„In het dubbelspel speel je minder agressief”, meldde Nadal. „Ik ben daarom benieuwd hoe het in het enkelspel zal gaan.”

Nadal is van plan om na het toernooi in Chili deel te nemen aan de titelstrijd in Sao Paulo (Brazilië) en Acapulco (Mexico).

16.3 °C
WZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 451.55
+ / - +0.28%
`De druk staat er op bij...
Chef voetbal Valentijn Driessen over de perikelen rondom Jerrel Hasselbaink, Max Verstappen en...