Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Roger Federer
Roger Federer
Foto: AP

Federer na stroeve start door in Dubai

25 FEB 2013

DUBAI - Roger Federer heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van het sterk bezette ATP-toernooi van Dubai. De Zwitserse nummer 2 van de wereldranking had in zijn partij tegen de Tunesiër Malek Jaziri geen beste start. Na de eerste set met 5-7 te hebben verloren herpakte hij zich tegen de huidige mondiale nummer 130 en stapte uiteindelijk vrij probleemloos als winnaar van de baan: 6-0 6-2.

De Zwitser gaf toe een moeizame partij te hebben gespeeld. „Het belangrijkste is dat je op de juiste manier reageert en niet in paniek raakt”, zei de titelverdediger na afloop. „Er zaten weinig rally's in de wedstrijd, want hij ging vol voor elke return. Uiteindelijk heb ik een uitweg gevonden. Misschien is de druk er nu wat af, dan speel ik automatisch beter in de tweede ronde.”

Federer stuit in de tweede ronde van het hardcourt-toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten op een Spaanse tegenstander: Marcel Granollers of Alberto Montanes. Zij strijden dinsdag om een plek in de volgende ronde.

12.9 °C
Z3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
Drogreden van KNVB
- Chef voetbal Valentijn Driessen vertelt over de situatie ronde de technische staf van het...