Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Robin Haase wacht af wat Jean-Julien Rojer met de bal gaat doen.
Robin Haase wacht af wat Jean-Julien Rojer met de bal gaat doen.
Foto: AFP

Dubbel feest in Brasov

06 APR 2013

BRASOV - Het Nederlandse Davis Cupteam mag in september tijdens een promotiewedstrijd de sprong naar de Wereldgroep proberen te maken. Dit dankzij een overwinning op Roemenië die tijdens de tweede speeldag van de driedaagse ontmoeting al tot stand kwam. De jarige Robin Haase won aan de zijde van Jean-Julien Rojer het dubbelspel van het koppel Copin/Hanescu en haalde zo het beslissende punt binnen: 6-4, 7-5, 6-4. 

Vrijdag was Oranje dankzij overwinningen van Robin Haase en Igor Sijsling in het enkelspel al op een 2-0 voorsprong gekomen. De twee singles die morgen op het programma staan in de provinciestad Brasov zijn niet meer van belang.

Nadat de Roemeense grootheden Ilie Nastate en Ion Tiriac op de baan werden gehuldigd wegens hun grote verdiensten voor het Davis Cuptennis, knalden Haase en Rojer er ontspannen op los. In de uitverkochte hal maakte het thuispubliek veel lawaai, maar ook de 75 Nederlanders lieten zich niet onbetuigd. Ze zagen tot hun grote genoegen dat het Nederlandse koppel in de eerste twee sets aan een break genoeg hadden om de serie te winnen.

In de tweede game van het derde bedrijf leverde Haase voor het eerst zijn opslag in, maar dat was niet zo erg omdat in de openinggame Hanescu al werd gebroken.  De allesbeslissende break werd geplaatst op 4-4 in de derde set, toen opnieuw de Roemeense kopman faalde. Voor Haase was het toen een koud kunstje om de wedstrijd uit te serveren waardoor Oranje niets meer kan overkomen. 

   En zo kon na de derde wedstrijd in Brasov het Nederlandse feest al beginnen. Ter ere van de 26-ste verjaardag van kopman Haase, maar ook ter ere van deze klinkende Davis Cupoverwinning.

11.3 °C
ZZO1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - -1.45%
PSV moet Ajax-scenario voorkomen
- PSV-watcher Jeroen Kapteijns over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League,...