Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Roger Federer hoopt in 2013 zijn titel tijdens het ABN Amro-toernooi te verdedigen.
Roger Federer hoopt in 2013 zijn titel tijdens het ABN Amro-toernooi te verdedigen.
Foto: AP

Federer opnieuw naar Ahoy

20 JUN 2012

ROTTERDAM - Roger Federer zal in 2013 zijn titel verdedigen tijdens het ABN Amro World Tennis Tournament. Toernooi-directeur Richard Krajicek heeft de Zwitser vastgelegd voor de jubileumeditie van het toernooi, dat haar veertigste jaargang telt. Het toernooi is van 11 tot en met 17 februari 2013.

Federer won in 2005 voor het eerst in Ahoy Rotterdam. Vorig jaar zette hij voor de tweede keer zijn naam op de Ring der Kampioenen. Daarmee schaarde hij zich in het rijtje illustere namen van Stefan Edberg, Arthur Ashe, Robin Söderling, Jimmy Connors, Richard Krajicek en Nicolas Escudé, die eveneens het toernooi twee keer wonnen.

Bezoekersrecords

Opvallend is dat beide toernooien met Federer als winnaar tot de best bezochte edities behoren. In februari van dit jaar trok het evenement een recordaantal van 115.894 bezoekers. "De terugkeer van Roger stond bovenaan op onze verlanglijst”, liet toernooidirecteur Richard Krajicek trots weten. "De uitverkochte sessies wanneer Roger speelde, de atmosfeer die in Ahoy hing als hij ging trainen of signeren en de prachtige reacties van de fans, maakten de afgelopen editie heel bijzonder.”

Drie keer

Federer kan de eerste speler worden die het indoortoernooi in Rotterdam drie keer op zijn naam schrijft. Hij neemt in 2013 voor de achtste keer deel aan het evenement. "Dit is voor mij één van de 'speciale' toernooien binnen de ATP World Tour. Ik hoop natuurlijk dat ik als eerste tennisser mijn naam voor de derde keer op de boarding krijg”, gaf hij te kennen.

16.1 °C
NNO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.94
+ / - +0.41%
Lastige klus voor Max Verstappen
In Telesport Vandaag: Michael Bleekemolen over de mislukte kwalificatie van Max Verstappen, Steven...