Zoeken
  Zoeken met  
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
wo 27 jun 2012, 15:59

Rus laat Stosur in stof bijten

Van onze Telesportredactie
LONDEN - In een knotsgekke en spannende partij liet Arantxa Rus op Wimbledon Samantha Stosur in het stof bijten. De Nederlandse en Australische tennissters hadden beiden enorme ups en downs in de tweede ronde van het grastoernooi in Londen. De 21-jarige Zuid-Hollandse bleek uiteindelijk het koelbloedigst: 6-2 0-6 6-4.
Arantxa Rus Foto: REUTERS

Rus kende woensdagmiddag een stroeve start op het heilige gras van Wimbledon. Na een snelle 0-2 achterstand tegen de Australische hervond de tennisster uit Monster zich weer. En hoe. Met liefst zes games op rij trok Aran, nummer 72 van de wereldranglijst, het eerste bedrijf naar zich toe, 6-2.

Omgedraaid

In de tweede set waren de rollen totaal omgedraaid op court 1. Nu greep de 28-jarige tennisster uit Down Under de macht door alle games voor zich op te eisen, 6-0.

Herstel

De winnares van de laatste US Open zag dat Rus zich knap herstelde in het derde bedrijf. Rus nam daarin met 3-0 de leiding. Toch knokte de als vijfde geplaatste Stosur zich weer terug tot 3-2. Rus kon op 5-3 het duel beslissen maar een break van Stosur zorgde nog voor uitstel. De 21-jarige bleef scherp en haalde met 6-4 de set en de partij binnen.

Backhand

„Ze maakte een geweldig punt met de backhand in de voorlaatste game. Ik moest dat meteen zien te vergeten en blijven geloven dat ik zou kunnen winnen. Dat lukte”, aldus een blije Rus na afloop.

Aziatische

Rus staat voor het eerst in haar carrière in de derde ronde in Londen. Daarin treft zij in ieder geval een Aziatische speelster. De winnares van de partij tussen de als 30e geplaatste Chinese Shuai Peng en de Japanse Ayumi Morita is de volgende opponente van de Nederlandse.


`Geen interesse in badjas, wel in...
PEC-trainer Ron Jans blijkt de bekerhistorie van zijn club goed te kennen. Op de persconferentie...