Zoeken
  Zoeken met  
6.7 °C
NNW4
 
files 116
84 km.
euro95
diesel
1,819
1,499
 
 
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Richard Krajicek Foto: Henk Koster
wo 14 dec 2011, 12:49

Geen ATP-topfunctie voor oud-toptennisser

Krajicek trekt zich terug

door Dick Spinger
EXCLUSIEF - Richard Krajicek zal niet de nieuwe CEO van de machtige tennisorganisatie ATP worden. De Nederlander heeft zich officieel teruggetrokken uit de race naar deze belangrijke positie binnen de tenniswereld. Krajicek heeft de huidige board van de ATP inmiddels per brief laten weten niet langer beschikbaar te zijn voor de prestigieuze functie, omdat het hem duidelijk is geworden dat hij niet op (voldoende) steun kan rekenen van de stemgerechtigde leden van de board.
Richard Krajicek Foto: Henk Koster

De Association of Tennis Professionals, zo'n dertig jaar gelden opgericht als spelersvakbond, is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een machtig orgaan binnen de tenniswereld. De huidige executive chairman and president, Adam Helfant, treedt per 31 december aanstaande af en Krajicek was één van de resterende drie kandidaten die om zijn opvolging streden.

"Natuurlijk is het teleurstellend dat ik deze beslissing heb moeten nemen, ik was heel graag de nieuwe CEO van de ATP Tour geworden”, aldus Krajicek, die zich onthield van verder commentaar. De voormalig Wimbledon-kampioen en huidige directeur van het ABN AMRO-toernooi had zich tijdens zijn ’verkiezingscampagne’ verzekerd van de steun van de toernooidirecteuren.

Veel steun

Ook de huidige toptennissers stonden voor een belangrijk deel achter de kandidatuur van Krajicek. Zeven tennissers uit de mondiale toptien tekenden zelfs een steunbetuiging aan de Nederlandse kandidaat. Desondanks kon de vorige week 40 jaar geworden Krajicek niet rekenen op de benodigde absolute meerderheid van stemmen in de uit zes leden bestaande ATP board, die uiteindelijk de nieuwe CEO kiest.

"Het betekent in ieder geval dat ik de komende drie jaar regelmatig thuis ben bij mijn familie”, zo zocht Krajicek tussen de teleurstelling door naar een lichtpuntje. "En in Rotterdam hoeven ze niet op zoek naar een andere toernooidirecteur. Daar zitten ze de eerstkomende drie jaar in ieder geval nog aan mij vast.” Als Krajicek de nieuwe CEO van de ATP Tour was geworden, had hij, om belangenverstrengeling te voorkomen, zijn functie als toernooidirecteur moeten neerleggen.


`Geen interesse in badjas, wel in...
PEC-trainer Ron Jans blijkt de bekerhistorie van zijn club goed te kennen. Op de persconferentie...