SNELNIEUWS

Woensdag 25 mei
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Leipheimer kopman Omega

20 JUN 2012

Steeds meer wielerploegen presenteren hun selectie voor de Ronde van Frankrijk. Woensdag kwam de Belgische wielerformatie Omega Pharma – Quick-Step met de lijst naar buiten van renners die meegaan. De 38-jarige Amerikaan Levi Leipheimer is de kopman. Zoals al bekend was, ontbreekt Tom Boonen in de tourselectie.

"Leipheimer heeft recent in de Tour de Suisse nog laten zien dat de vorm crescendo is, net als Peter Velits. Kevin de Weert staat hen bij in het hooggebergte, hij was de afgelopen edities van de Tour één van de betere renners", aldus teammanager Patrick Lefevere op de site van de wielerploeg.

Lefevere: "In de tijdritten kunnen we op Levi rekenen, maar ook op Tony Martin. Die is in zijn element met meer dan 100 kilometer tegen het uurwerk. Hetzelfde geldt voor Bert Grabsch, een fantastisch tijdrijder. Samen met Stijn Vandenbergh moet Grabsch er tevens voorzorgen dat de ploeg bij elkaar blijft in de vlakke ritten."

"Voor de losse ritten hebben we renners mee als Sylvain Chavanel, een aanvaller die al twee keer werd uitgeroepen tot meest aanvallende renner toen hij in ons shirt twee keer een rit won in 2010. Dan hebben we ook nog Dries Devenyns - die voor de derde maal de Tour rijdt – en Jerome Pineau die weet hoe hij zijn kaarten uit moet spelen. Hij is ook de perfect teamspeler als dat nodig mocht zijn. Onze ploeg is dus een prima uitgebalanceerde formatie die zowel mee kan doen voor de ritten als in het klassement."

Volledige selectie: Sylvain Chavanel (Fra), Kevin De Weert, Dries Devenyns (Bel), Bert Grabsch (Dui), Levi Leipheimer(VSt), Tony Martin (Dui), Jérôme Pineau (Fra), Stijn Vandenbergh (Bel), Peter Velits (Slw).

Related contentDoe mee met onze Tourpoule!

11.8 °C
W2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.22
+ / - +1.26%
`Niet ongunstig voor Verstappen`
In Telesport Vandaag: Max Verstappen moet wachten op vernieuwde motor, Ullrich van Gobbel heeft...