Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Greipel dreigt via sms

14 JUL 2012 Raymond Kerckhoffs

ANNONAY - ’Ping’, het geluid van een sms klinkt hem vertrouwd in de oren. Een onbekend Duits nummer maakt hem echter nieuwsgierig wie op deze vrijdagavond nog een boodschap stuurt. Languit liggend op bed, leest Kris Boeckmans die ene regel talloze keren.

Weet Peter Sagan weer te winnen van André Greipel?
Weet Peter Sagan weer te winnen van André Greipel?
Foto: Cor Vos
André Greipel
André Greipel
Foto: ANP

’Never ever go in my train again, you amateur’, is de intimiderende boodschap die André Greipel hem een paar uur na de rit in Metz stuurt. De nieuwe rappe man van Vacansoleil-DCM is verbaasd. Verwonderd dat Greipel zijn nummer heeft achterhaald, maar niet begrijpend wat hij met dit dreigement moet.

Hillaire Vanderschueren

Greipel kwam daags na het voorval terug op het incident. Hij wilde zijn woorden kracht bijzetten en reed Boeckmans in het begin van de rit bijna van de fiets. De Belg was zo slim om kalm te blijven en het incident aan de jury te vertellen.

Hillaire Vanderschueren (Vacansoleil) en Marc Sergeant (Lotto) moesten zich vervolgens bij de wedstrijdleiding melden. Eventjes later werd diplomatiek de vrede tussen beiden getekend.

'Zwartrijder'

"Boeckmans was een zwartrijder in Metz”, verklaarde Sergeant gisteren. „Hij sprong op de trein zonder te betalen. Zijn ploeg had helemaal niet gewerkt en dan komt hij in onze trein rijden. Voor hetzelfde geld kost dat ons de zege, want zijn ketting breekt daar. Ja, Greipel heeft hem een sms gestuurd. Gewoon om hem erop te wijzen dat je een trein niet mag verstoren.”

De jonge Belgische renner wilde er niet meer veel woorden aan vuil maken. „Allebei hebben we onze excuses uitgesproken. De zaak is uit de wereld”, bleef Boeckmans diplomatiek.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.9 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%
Meer Premium