Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

De Guzman kiest voor Oranje

07 FEB 2008

ROTTERDAM - Feyenoord-middenvelder Jonathan de Guzman heeft besloten voor Nederland uit te komen. De geboren Canadees beschikt sinds gisteren over de Nederlandse nationaliteit en stelt zich nu ook beschikbaar voor de Nederlandse vertegenwoordigende elftallen. "Het is aan de bondscoaches Foppe de Haan en Marco van Basten om te beslissen of ze me selecteren. Maar als dat gebeurt, ben ik beschikbaar en beschouw ik dat als een grote eer", aldus de 20-jarige De Guzman.

Woensdagavond werd het naturalisatieverzoek van De Guzman afgerond. Op het Rotterdamse stadhuis ontving hij het schriftelijke bewijs van zijn naturalisatie. Over tien dagen krijgt hij zijn Nederlandse paspoort. " Ik ben blij dat het nu zover is. Ik heb ernaar uitgekeken. Al sinds 2000 ben ik hier en ik voel me inmiddels sterk met Nederland verbonden." De Guzman is geboren in Toronto uit een Filippijnse vader en een Jamaicaanse moeder. Op zijn twaalfde maakte hij de oversteek naar Nederland, waar hij werd opgenomen in de jeugdopleiding van Feyenoord. De Guzman wordt alom beschouwd als het grootste talent sinds jaren dat is doorgestroomd vanuit de Feyenoord-academie naar het A-elftal. Overigens komt zijn broer Julian de Guzman, middenvelder van Deportivo La Coruna, wel uit voor het nationale elftal van Canada.

De beslissing van De Guzman om voor Nederland te willen voetballen, is goed nieuws voor de bondscoaches De Haan en Van Basten. De coach van het olympisch elftal heeft al aangegeven de technisch vaardige middenvelder graag mee te nemen naar de Olympische Spelen, terwijl ook Van Basten vorige week de hoop uitsprak dat De Guzman voor Nederland zou kiezen. De bondscoach gaf toen eveneens te kennen op korte termijn een gesprek te willen met De Guzman over de nu ontstane situatie.

13.1 °C
ZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 451.55
+ / - +0.28%
`Schandalig gedrag Luik-fans in...
"Die tweede fakkel kwam precies tussen een groep mensen terecht", zegt Telesport-verslaggever Mike...