Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Johan Cruijff.
Johan Cruijff.
Foto: EPA

Cruijff hekelt gedrag ouders

07 DEC 2012

GEEN - "Als je het gedrag van de ouders ziet bij een wedstrijd van kinderen tussen de zes en twaalf jaar, dat is echt schandalig", zegt Johan Cruijff naar aanleiding van de discussie die is opgelaaid na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. "Dus je moet beginnen met normen en waarden te stellen."

"Je moet een systeem hanteren dat als iemand over de schreef gaat dat die club dan zegt: 'Ok, veertien dagen kom jij er dus niet in bij je zoon'", gaat Cruijff verder bij de NOS. "De KNVB krijgt nu de schuld en misschien hadden ze ook wat moeten doen, maar je moet een wet stellen, waardoor de KNVB ook de mogelijkheid krijgt om mensen uit te sluiten."

"Het gaat er niet om dat het Marokkanen zijn of waar ze dan ook vandaan komen", stelt Cruijff. "Het gaat er om dat het normbesef moet worden bijgebracht. En alle jongetjes tot twaalf jaar hebben dat normbesef. Zij schamen zich eigenlijk voor het gedrag van hun ouders. Dat ze het daarna over gaan nemen, is een ander verhaal. Het is een opvoedende taak en daar moet je beginnen."

14.5 °C
WZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 451.55
+ / - +0.28%
`Schandalig gedrag Luik-fans in...
"Die tweede fakkel kwam precies tussen een groep mensen terecht", zegt Telesport-verslaggever Mike...