Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Donovan Deekman (l) krijgt een rode kaart van Scheidsrechter Martin van den Kekhof.
Donovan Deekman (l) krijgt een rode kaart van Scheidsrechter Martin van den Kekhof.
Foto: ANP Pro Shots

Excelsior stunt tegen koploper Sparta

07 DEC 2012

ROTTERDAM - Excelsior heeft vrijdag voor een stuntje gezorgd in de Jupiler League. De ploeg van trainer Leon Vlemmings, die onderaan bungelde, versloeg koploper Sparta Rotterdam op het kunstgras van Woudestein met 2-1. De bezoekers speelden het grootste deel van de tweede helft met tien man na rood voor Donovan Deekman.

Daan Blij zette Excelsior al in de 3e minuut op voorsprong. Kort nadat Deekman voor de gelijkmaker had gezorgd, namen de Kralingers wederom de leiding via Elvis Manu. Met tien man slaagde Sparta er in de tweede helft niet meer in langszij te komen. De ploeg van Michel Vonk gaat ondanks de nederlaag nog wel aan kop met 33 punten, maar MVV heeft met een wedstrijd minder gespeeld 1 punt achterstand. Excelsior, dat op 13 punten kwam, klom van de 18e naar de 16e plek.

De meeste wedstrijden in de Jupiler League konden vrijdag niet doorgaan vanwege het winterse weer. Alleen in Rotterdam en Dordrecht werd gevoetbald. Fortuna Sittard won aan de Krommedijk door een doelpunt van Ramazan Cevik met 1-0 van FC Dordrecht en kwam daardoor in punten (28) op gelijke hoogte.

17.1 °C
ZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.83
+ / - -0.01%
PSV`er De Jong waakt voor...
- PSV`er Siem de Jong over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League, verslaggever...