Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Frank de Boer.
Frank de Boer.
Foto: Hans van Tilburg

Benefietduel ex-internationals

08 DEC 2012

AMSTERDAM - Frank de Boer heeft aangekondigd dat de vereniging van ex-internationals een benefietwedstrijd zal spelen bij SC Buitenboys in Almere. De opbrengst gaat naar de nabestaanden van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

 „Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd”, ging de trainer van Ajax in de aanloop naar het duel met FC Groningen nogmaals in op de gebeurtenissen in Almere. De 41-jarige Nieuwenhuizen werd zondag mishandeld na de wedstrijd tussen Buitenboys B3 en Nieuw Sloten B1. Hij overleed een dag later aan zijn verwondingen. „We hopen dat er bij iedereen het besef komt dat we respect voor elkaar moeten hebben”, aldus de mede-initiatiefnemer.

In een open brief aan alle voetbalclubs uit Duitsland heeft de Duitse bond opgeroepen om respect en erkenning te hebben voor de arbitrage. Voorzitter Wolfgang Niersbach deed dat naar aanleiding van de dood van Nieuwenhuizen. „Een ongelooflijke daad die ons zorgen baart en tegelijkertijd doet realiseren dat respect voor anderen zó belangrijk is”, schreef Niersbach aan de 25.641 clubs in zijn land. „Wat in Nederland is gebeurd, mag zich nooit meer herhalen.”

21.7 °C
WNW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.06
+ / - +0.27%
Ajax wil trauma wegspelen
: Ajax-watcher Mike Verweij over het duel tussen Ajax en PAOK, Luuk Blijboom over de chaos in Rio...