Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Wim Jansen en Johan Cruijff (r).
Wim Jansen en Johan Cruijff (r).
Foto: Matty van Wijnbergen

'Ik erger me kapot aan die dikke contracten voor jonge talenten'

Cruijff bewondert Feyenoord

03 JAN 2013 Valentijn Driessen en Marcel van der Kraan

In De Telegraaf/Telesport  vandaag deel drie van een vijfdelige interview met Wim Jansen en Johan Cruijff over het Nederlandse voetbal. Vandaag komt de jeugdopleiding aan bod.

Johan Cruijff zegt bewondering te hebben voor de huidige realiteit bij de top van Feyenoord. Jonge talenten, waarvan het gros al in Oranje of Jong Oranje staat, worden bij Feyenoord niet met vette contracten beloond.

"Het is de enige manier om het goed te doen", stelt Cruijff. "Al het andere wat er in Nederland wordt gedaan, lijkt nergens op. Ik denk wel eens, dan ben je niet goed bij je hoofd als je jonge spelers zoveel geld geeft.’’

Cruijff vervolgt: "Ik erger me kapot aan die dikke contracten voor jonge talenten. Ik vind dat je een jonge speler zoveel moet geven, dat hij elke keer een stapje omhoog kan maken. Vanuit mijn jarenlange ervaring met spelers, zeg ik ook: al het geld dat je verdient vanaf je 28e is wat je over houdt na je carrière. Het geld dat je daarvoor verdient, gaat op."

Lees de volledige reportage met Cruijff en Jansen in de online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 0,49 euro).

13.9 °C
ZZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
Drogreden van KNVB
- Chef voetbal Valentijn Driessen vertelt over de situatie ronde de technische staf van het...