Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Bert van Oostveen.
Bert van Oostveen.
Foto: Hans van Tilburg

KNVB-directeur erkent: „Tunnelgevecht dieptepunt”

27 FEB 2013 Willem Held

ZEIST - Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen vindt dat met de confrontatie tussen de spelers van Feyenoord en PSV in de tunnel van De Kuip afgelopen zondag het dieptepunt is bereikt in de gedragingen van werknemers in het profvoetbal na de eerdere oproep tot respect op de Nederlandse velden. Van Oostveen: „Het is een dieptepunt. De zaak is bij de aanklager en dus moet ik me terughoudend opstellen. Maar duidelijk is dat dit niet bijdraagt aan de voorbeeldfunctie die we zo graag zien.”

Een verrassende formule tegen wangedrag op en om het voetbalveld leverde het overleg met alle betrokken partijen in Zeist niet op. Wel hebben vertegenwoordigers van spelers, coaches en scheidsrechters elkaar en de KNVB gisteren weer eens plechtig beloofd dat iedereen zich zal houden aan de ’fatsoensregels’ uit het Handvest Betaald Voetbal. Die belofte werd eind december ook al gedaan, maar sindsdien blijkt weinig van die goede voornemens. In de komende weken moet blijken of deze ’herbevestiging’ wel enige betekenis heeft.

Maar wat als blijkt dat ook de ’herbevestiging van de goede voornemen’ geen effect heeft? Wat als blijkt dat voetballers, scheidsrechters en coaches ook in de komende maanden elkaar met regelmaat in de haren vliegen. „Op een gegeven moment ben je uitgepraat”, zegt Van Oostveen. „Nu kiezen we voor overleg, maar mogelijk moeten we ooit overschakelen naar plan B.”

Lees het volledige verhaal over Bert van Oostveen in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 0,49 euro).

 

 

9.5 °C
Z1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - -1.45%
PSV moet Ajax-scenario voorkomen
- PSV-watcher Jeroen Kapteijns over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League,...