Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
PSV-trainer Dick Advocaat.
PSV-trainer Dick Advocaat.
Foto: Hans van Tilburg

„Finale Ajax-PSV week later”

27 FEB 2013

EINDHOVEN - PSV-trainer Dick Advocaat zet vraagtekens bij de planning van de bekerfinale. Als de Eindhovense club vanavond PEC Zwolle verslaat, wacht op donderdag 9 mei de strijd om de ’Dennenappel’ met Ajax of AZ. Drie dagen later staat de laatste speelronde in de eredivisie op het programma, die beslissend kan zijn in de titelrace. Op 12 mei gaat de huidige koploper PSV op bezoek bij FC Twente. „Dat kan natuurlijk niet”, aldus Advocaat. „Dat geldt niet alleen voor ons, maar ook voor Ajax. Het is een vreemde situatie. Als Ajax en PSV de halve finale winnen, kunnen we misschien overwegen om de finale een week later te spelen. Dat verzoek zouden beide clubs bij de KNVB kunnen neerleggen.” Zo’n voorstel lijkt overigens bij voorbaat geen enkele kans van slagen te hebben.

Advocaat wil echter ook weer niet te ver op de zaken vooruitlopen. „We zitten nu een beetje te dagdromen, maar laten we eerst de wedstrijd tegen PEC Zwolle afwachten. We moeten eerst zorgen dat we dit duel goed doorkomen.”

Van onderschatting kan vanavond moeilijk sprake zijn aan Eindhovense zijde. In de competitie had PSV zijn handen meer dan vol aan PEC. In Zwolle boekte het elftal van Advocaat een benauwde 1-2 zege, terwijl vorige maand het onderlinge treffen in het Philips Stadion met 1-3 verloren ging. In dat duel kreeg Erik Pieters een rode kaart, waarna hij op weg naar de kleedkamer een ruit insloeg. „We hebben twee moeilijke wedstrijden tegen PEC Zwolle gespeeld. Dat krijg je nu weer”, verwacht Advocaat, die aankondigde met zijn sterkste elftal aan te treden. Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum, Marcelo, Jetro Willems en Jürgen Locadia moeten voorzichtig zijn, want zij zijn bij een volgende gele kaart geschorst voor de eindstrijd op Hemelvaartsdag. PEC Zwolle-trainer Art Langeler moest gisteren de training van zijn ploeg vanwege een griepje aan zich voorbij laten gaan.

lees meer over

14.5 °C
WZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 451.55
+ / - +0.28%
`De druk staat er op bij Max`
Chef voetbal Valentijn Driessen over de perikelen rondom Jerrel Hasselbaink, Max Verstappen en...