Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
ma 19 nov 2012, 17:34

Wijers: organisatie Ajax staat

AMSTERDAM - 

Hans Wijers, de voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, benadrukte maandag dat de organisatie van de Amsterdamse club staat.

Hans Wijers. Foto: ANP

Michael Kinsbergen (algemeen directeur), Edwin van der Sar (directeur marketing), Marc Overmars (directeur voetbalzaken) en Jeroen Slop (financiële zaken) gaan de directie vormen. „We zullen als raad van commissarissen steunen waar nodig”, zei Wijers. „Daarnaast hebben we natuurlijk een technisch hart met Wim Jonk, Dennis Bergkamp en Frank de Boer. Daar zijn we ook erg blij mee. Ajax is een voetbalclub en geen bedrijf. Gelukkig hebben we nu heel veel mensen met verstand van zaken op belangrijke posities zitten.”

Wijers vormt vanaf juni samen met Leo van Wijk en Theo van Duivenbode de raad van commissarissen van Ajax. „Er waren heel veel kandidaten voor een functie in de directie van Ajax”, zei hij. „Geschikte en minder geschikte. We hebben gekeken naar mensen met verstand van zaken die de emotie van het voetbal kennen. En naar mensen die zich als teamspeler hebben bewezen. Het klopt dat Johan Cruijff bekend is met Kinsbergen en Van der Sar. Maar zo zijn ze niet op ons lijstje gekomen.”

Lees meer over

18.2 °C
NNO3
 
files 438
503 km.
euro95
diesel
1,823
1,499
 
 
KNVB roept op: `Gedraag je!`
Directeur Bert van Oostveen van de voetbalbond steunt Ajax in het besluit om supporters van Vak 410...