Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Wijers: organisatie Ajax staat

19 NOV 2012

AMSTERDAM - Hans Wijers, de voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, benadrukte maandag dat de organisatie van de Amsterdamse club staat.

Hans Wijers.
Hans Wijers.
Foto: ANP

Michael Kinsbergen (algemeen directeur), Edwin van der Sar (directeur marketing), Marc Overmars (directeur voetbalzaken) en Jeroen Slop (financiële zaken) gaan de directie vormen. „We zullen als raad van commissarissen steunen waar nodig”, zei Wijers. „Daarnaast hebben we natuurlijk een technisch hart met Wim Jonk, Dennis Bergkamp en Frank de Boer. Daar zijn we ook erg blij mee. Ajax is een voetbalclub en geen bedrijf. Gelukkig hebben we nu heel veel mensen met verstand van zaken op belangrijke posities zitten.”

Wijers vormt vanaf juni samen met Leo van Wijk en Theo van Duivenbode de raad van commissarissen van Ajax. „Er waren heel veel kandidaten voor een functie in de directie van Ajax”, zei hij. „Geschikte en minder geschikte. We hebben gekeken naar mensen met verstand van zaken die de emotie van het voetbal kennen. En naar mensen die zich als teamspeler hebben bewezen. Het klopt dat Johan Cruijff bekend is met Kinsbergen en Van der Sar. Maar zo zijn ze niet op ons lijstje gekomen.”

13.7 °C
ZZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen Ajax

Blessures en schorsingen AFC Ajax

AFC Ajax

Blessures / schorsingen*
 

Tim Krul (niet wedstrijdfit)

 


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 26 september 2016