Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Miralem Sulejmani
Miralem Sulejmani
Foto: Hans van Tilburg

Turkse en Duitse interesse Sulejmani

12 DEC 2012

AMSTERDAM - Besiktas en Borussia Mönchengladbach willen Miralem Sulejmani (24) verlossen uit zijn uitzichtloze situatie bij Ajax. De Turkse topclub en de Duitse werkgever van Luuk de Jong maakten hun interesse kenbaar aan Ajax-directeur Marc Overmars.

"We zijn inderdaad op de hoogte van de belangstelling van Besiktas en Gladbach”, bevestigt Overmars, die ook werd gepolst door SC Freiburg en een wintertransfer toejuicht. "Een vertrek in januari zou voor alle partijen het beste zijn.” Het is niet bekend of Sulejmani de geïnteresseerde clubs ziet zitten.

Omdat het contract van Sulejmani 1 juli 2013 afloopt, kan hij komende zomer transfervrij vertrekken. De enige manier voor Ajax om in elk geval nog een (klein) bedrag te ontvangen, is hem volgende maand te verkopen. Besiktas en Borussia Mönchengladbach moeten volgens Overmars niet denken dat hij al blij is indien hij een half jaar salaris bespaart. „Als de clubs denken hem gratis op te halen, hebben ze pech. Er moet een transfersom worden betaald. Anders kan het laatste half jaar er ook nog wel bij …”

Overmars hoopt evenwel dat het gezonde verstand zegeviert. „Wanneer de clubs over de brug komen, zullen we er altijd uitkomen. Dat is – denk ik – ook in het belang van Miralem. Als hij het komende half jaar wil voetballen tenminste. Hij komt niet voor in de technische plannen van Frank de Boer en ik verwacht niet dat dit snel zal veranderen.”

14.4 °C
Z1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - -1.45%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen Ajax

Blessures en schorsingen AFC Ajax

AFC Ajax

Blessures / schorsingen*
 

Tim Krul (niet wedstrijdfit)

 


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 26 september 2016