Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Ajaxtrainer Frank de Boer.
Ajaxtrainer Frank de Boer.
Foto: Hans van Tilburg

Bizarre AZ-PSV dreigt

27 FEB 2013 Mike Verweij

AMSTERDAM - De KNVB dreigt voor het tweede jaar op rij te worden geconfronteerd met een gênant einde van de eredivisie. Dat gevaar ligt tot afgrijzen van de voetbalbond nadrukkelijk op de loer als AZ vanavond ten koste van Ajax de bekerfinale bereikt en PSV in de andere halve finale PEC Zwolle verschalkt.

Om – op donderdag 9 mei ook als verliezend finalist – zeker te zijn van een Europa Leagueticket hebben de Alkmaarders belang bij het kampioenschap of een tweede plaats van PSV en indien zelf ’veilig’ dus – op 20 april, in speelronde 31 – bij een thuisnederlaag tegen datzelfde PSV. „Scherp”, zei Frank de Boer toen hem daar door een medewerker van Ajax-media naar werd gevraagd. „AZ-PSV kan een SC Heerenveen-Feyenoord worden”, doelde de Ajax-trainer op de wanvertoning in Friesland, waarbij de thuisclub Feyenoord uit eigen belang geen strobreed in de weg legde.

De verliezend KNVB bekerfinalist – niet zijnde de nummer 3 of 4 van de ranglijst – indien in de finale uitgekomen tegen een Champions Leaguedeelnemer (1 of 2) zal in de Europa League instromen op de positie van de laagst geklasseerde competitie vertegenwoordiger, tenzij hij via de competitie recht heeft op een hoger Europa Leagueticket. (Reglement KNVB Beker)

Ajax kan de beleidsbepalers bij de KNVB een zeurende hoofdpijn besparen door vanavond ’gewoon’ AZ te verslaan.

Lees het volledige verhaal over AZ-PSV in de betaalde online versie van De Telegraaf gratis voor abonnees of eenmalig voor 0,49 euro).

 

lees meer over

16.4 °C
WZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 445.15
+ / - -1.42%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen Ajax

Blessures en schorsingen AFC Ajax

AFC Ajax

Blessures / schorsingen*
 

Tim Krul (niet wedstrijdfit)

 


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 26 september 2016