Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Christian Eriksen
Christian Eriksen
Foto: ANP Pro Shots

Liverpool voorop in strijd om Eriksen

29 MRT 2013

Liverpool wil Ajacied Christian Eriksen binnenhalen als grootste versterking voor deze zomer. De Engelse topclub ziet in de Deense international de ideale spelmaker voor het elftal, waarin Luis Suarez als spits al topscorer van Engeland is.

De goede ervaringen met Suarez als ex-speler van Ajax, die volgens de Ajax-stijl is klaargestoomd voor het hoogste Europese niveau, zijn een belangrijke reden om ook Eriksen voor een bedrag van rond de 20 miljoen euro over te nemen.

Eriksen wil zich naar buiten nog niet uitlaten over de serieuze interesse van manager Brendan Rodgers, maar de middenvelder is op de hoogte van de ontwikkelingen in Engeland rond zijn persoon. Ook Ajax is niet verrast en weet dat Liverpool alles in het werk stelt om het grootste talent van de Amsterdamse club los te weken. „We hebben de lijst met scouts van buitenlandse clubs de afgelopen periode gezien en Liverpool is een regelmatige bezoeker geweest”, laat technisch directeur Marc Overmars, die verder niet op de zaak wil ingaan, weten.

 

15.2 °C
ZO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.48
+ / - -0.23%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen Ajax

Blessures en schorsingen AFC Ajax

AFC Ajax

Blessures / schorsingen*
 

Tim Krul (niet wedstrijdfit)

 


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 22 september 2016