Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Ajax-verdediger Toby Alderweireld (links) staat in de belangstelling van diverse Engelse clubs.
Ajax-verdediger Toby Alderweireld (links) staat in de belangstelling van diverse Engelse clubs.
Foto: Hans van Tilburg

Liverpool flirt met Alderweireld

05 APR 2013

AMSTERDAM - Na Christian Eriksen (Liverpool) staat ook Toby Alderweireld in Engelse belangstelling. Liverpool en Newcastle United polsten bij zijn zaakwaarnemer Sören Lerby hoe de Ajax-verdediger tegenover een overstap naar de Premier League staat.

poll image

De Engelse competitie past bij Toby Alderweireld


Verstuur

De 24-jarige Belg gaf aan een transfer te zien zitten. Tijdens het wintertrainingskamp in Brazilië zei Ajax-trainer Frank de Boer komende zomer rekening te houden met een vertrek van Siem de Jong, Alderweireld en Eriksen. Nu blijkt het drietal inderdaad goed in de (Engelse) markt te liggen.

Voorkeur voor Liverpool

De verbintenis van Alderweireld loopt tot de zomer van 2014 en contractverlenging ligt niet voor de hand, waardoor Ajax erbij gebaat is hem de komende transferperiode te verkopen. De verdediger heeft een voorkeur voor Liverpool, maar houdt begrijpelijk alle opties open.

Negen miljoen euro

Ajax incasseerde voor Jan Vertonghen een bedrag van negen miljoen euro van Tottenham Hotspur en verlangt voor zijn ploeggenoot bij het Belgisch nationale team een vergelijkbaar bedrag. Bij monde van directeur voetbalzaken Marc Overmars gaven de Amsterdammers eerder al aan dat Liverpool de laatste tijd een vaak geziene gast is in de Amsterdam ArenA.

17.0 °C
ZZW2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 448.82
+ / - -1.25%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen Ajax

Blessures en schorsingen AFC Ajax

AFC Ajax

Blessures / schorsingen*
 

Tim Krul (niet wedstrijdfit)

 


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 22 september 2016