Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Daley Blind
Daley Blind
Foto: EPA

Ajax: Hoofdprijs voor Blind

27 AUG 2014

Marc Overmars gaat ervan uit dat Daley Blind (24) ook na 1 september het shirt van Ajax draagt. „We vinden dat we op dit moment een sterk team hebben en willen Daley nog een jaar houden”, aldus de directeur voetbalzaken. „Alleen als de absolute hoofdprijs wordt betaald, is een transfer bespreekbaar.”

Volgens Overmars is dat Rob Jansen ook meegedeeld. „Het management van Daley weet hoe wij er op dit moment in staan. Volgend jaar zullen we ons veel soepeler opstellen, zijn we bereid met Daley mee te denken en nemen we genoegen met een schappelijk bedrag.”

Het lijkt in het voordeel van Ajax te spreken dat Blind junior zijn zinnen op het Manchester United van Louis van Gaal heeft gezet, maar die club nu geen zaken wil doen. De Mancunians zien in Blind alleen een linkervleugelverdediger en trokken voor die positie al Southampton-verdediger Luke Shaw (voor circa 34 miljoen euro) en Marcos Rojo (20 miljoen) van Sporting Lissabon aan. Van Gaal blijft Blind op de voet volgen voor het geval een van de twee spelers niet voldoet.

Hoewel in Engeland de indianenverhalen blijven verschijnen, heeft Overmars nog niets uit Manchester vernomen. „Er is rondom Daley wel wat gerommel, er wordt her en der geïnformeerd, maar er is geen club concreet. En met Manchester United is er helemaal geen contact.”

21.9 °C
ZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.48
+ / - -0.23%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen Ajax

Blessures en schorsingen AFC Ajax

AFC Ajax

Blessures / schorsingen*
 

Tim Krul (niet wedstrijdfit)

 


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 22 september 2016