Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Richedl
Richedl
Foto: FOTO ANP

Vereerde middenvelder Ajax blijft liever in Amsterdam

Napoli grijpt naast Bazoer

16 JAN 2016 Mike Verweij

AMSTERDAM - SSC Napoli heeft na de eerdere flirt met Davy Klaassen een vergeefse poging ondernomen om Riechedly Bazoer (19) los te weken bij Ajax. De koploper van de Serie A had toestemming van directeur spelerszaken Marc Overmars om met de middenvelder te praten. Die liet echter weten vereerd te zijn, maar liever in Amsterdam te blijven.

Riechedly Bazoer
Riechedly Bazoer
Foto: ANP Pro Shots

Ajax hanteert het principe dat elke speler voor de juiste prijs te koop is. In het geval van Bazoer gaf Overmars een indicatie van ruim 25 miljoen euro, exclusief bonussen en een percentage doorverkoop. Dat was even slikken voor de Italianen, maar toen zij lieten blijken zich daardoor nog niet definitief te laten afschrikken, lag de bal opeens bij de speler zelf.

Om Bazoer te paaien werd zijn broer en zaakwaarnemer Irchandly uitgenodigd voor het Coppa Italiaduel Napoli-Internazionale, aanstaande dinsdag in Napels. Die uitnodiging werd echter afgeslagen, omdat Riechedly tot de conclusie kwam dat hij – zeker halverwege het seizoen – nog niet naar het buitenland wil. Met FC Barcelona als hevig geïnteresseerde club en wekelijks een leger scouts van andere belangstellende, betracht de Utrechter geduld.

20.0 °C
Z4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.48
+ / - -0.23%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen Ajax

Blessures en schorsingen AFC Ajax

AFC Ajax

Blessures / schorsingen*
 

Tim Krul (niet wedstrijdfit)

 


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 22 september 2016