Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

EL HAMDAOUI TEKENT ALSNOG

30 JUL 2010

AMSTERDAM - Na al twee keer eerder zijn woord aan Martin Jol te hebben gegeven, is Mounir El Hamdaoui (26) dan eindelijk officieel Ajacied. De aanvaller komt voor een bedrag van vijf miljoen euro, dat kan oplopen tot zeven miljoen euro, over van AZ, tekende een contract voor vier jaar en zat vanochtend al in zijn nieuwe trainingspak in de kleedkamer van Ajax.

Met het aantrekken van de zo gewenste spits komt er een einde aan de soap, die precies een week geleden begon. AZ en Ajax bereikten al snel overeenstemming over de transfersom, maar het eerste gesprek tussen algemeen directeur Rik van den Boog, Jol en de speler – na Ajax-Chelsea – liep op niks uit. Zondag werd er verder gepraat en nadat de partijen aanvankelijk zonder akkoord uit elkaar gingen, meldde El Hamdaoui diep in de nacht telefonisch aan Jol toch met de voorwaarden in te stemmen.

Na een rondleiding op De Toekomst en de keuring op maandag was iedereen klaar om het contract te ondertekenen, maar kwam de Rotterdammer opeens met aanvullende eisen. Dezelfde avond zegde de zaakwaarnemer van El Hamdaoui Jol opnieuw toe dat alles in orde was, maar twee uur later volgde een telefoontje dat de aanvaller weer niet zou komen.

Door de vertraging was El Hamdaoui niet speelgerechtigd in de Champions League-voorronde tegen PAOK Saloniki. Het duel met de Grieken eindigde mede door het ontbreken van een echte spits in 1-1. Ook woensdag in Thessaloniki mag de oud-speler van onder meer Tottenham Hotspur, Willem II en Excelsior niet in actie komen. Wanneer El Hamdaoui officieel wordt gepresenteerd, is nog niet bekend.

18.2 °C
ZW2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 448.08
+ / - -1.41%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen Ajax

Blessures en schorsingen AFC Ajax

AFC Ajax

Blessures / schorsingen*
 

Tim Krul (niet wedstrijdfit)

 


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 22 september 2016