Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

KNVB blij met straf belager Esteban

29 DEC 2011

ZEIST - De KNVB is blij dat Wesley van W. uit Almere donderdag een celstraf van 6 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk, en een strafrechterlijke meldplicht heeft gekregen voor zijn aanval op doelman Esteban van AZ.

„Het mag voor zich spreken dat de bond van mening is dat dergelijke figuren nooit meer een stadion in zouden mogen”, staat op de website van de nationale voetbalbond. „De KNVB zal er alles aan doen om binnen de afgesproken regels van het civielrechtelijk stadionverbod een zo lang mogelijk stadionverbod op te leggen.”

De KNVB zal het gemotiveerde vonnis van de rechter nader bestuderen. De bond is in ieder geval tevreden dat de Ajax-fan gestraft wordt voor zijn daad met een celstraf, in combinatie met een strafrechtelijke meldplicht. In het verlengde hiervan benadrukt de KNVB dat het de aangekondigde vervroegde evaluatie van de voetbalwet als een hoopvol teken ziet. Niet alleen de bond, maar ook de politiek vindt dat dergelijke 'supporters' uit het stadion geweerd moeten worden.

15.2 °C
ONO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 449.09
+ / - 0.0%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen Ajax

Blessures en schorsingen AFC Ajax

AFC Ajax

Blessures / schorsingen*

Speler:

Anwar El Ghazi:

Twijfel, liesblessure


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 2 mei 2016