Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Almere City blijft in betaald voetbal

17 JUN 2011

GEEN - De KNVB heeft rond middernacht het competitieprogramma van de Eredivisie en de Jupiler League voor het seizoen 2011/2012 op haar website gepubliceerd.

De Jupiler League start volgend seizoen met 18 clubs. Ook na het wegvallen van RBC. Duidelijk is, dat Almere City in het betaalde voetbal blijft. De club neemt de plek over van RBC, dat ruim een week geleden het faillissement aanvroeg. Hetgeen inmiddels definitief is.

De KNVB vernam eerder op vrijdag van de rechtbank in Breda dat er geen beroep was aangetekend tegen het faillissement van de Brabantse club. De beroepstermijn was donderdagavond om 23.59 uur verstreken. Daarmee verviel automatisch de proflicentie van RBC Roosendaal.

Het bestuur betaald voetbal had eerder al besloten tot een een terugkeer van Almere City FC bij een definitief bankroet van RBC. De club uit Flevoland speelt volgens plan tijdens de eerste competitieronde op vrijdag 5 augustus uit tegen MVV.

Hilversum in Topklasse

Het besluit van de KNVB heeft ook consequenties voor FC Hilversum, dat vorige week degradeerde naar de hoofdklasse na beslissingswedstrijd tegen WKE. Deze club mag nu weer uitkomen in de Topklasse.

Aanstaande zondag spelen Purmersteijn en Achilles '12 in Zeist een beslissingswedstrijd voor de opgengevallen plek van FC Hilversum in de hoofdklasse.

12.2 °C
ZZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
`Ik hoop dat Max gewoon Max blijft`
In Telesport Vandaag: Tom Coronel over het leerproces van Max Verstappen, Robert Gesink tevreden...