Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

De Jong wel, Robben niet bij Oranje

26 JAN 2011

AMSTERDAM - Bondscoach Bert van Marwijk heeft zijn voorlopige selectie voor het Nederlands elftal bekend gemaakt voor de oefeninterland tegen Oostenrijk op 9 februari. Arjen Robben is de opvallende afwezige op de lijst van 25 namen.

Nigel de Jong
Nigel de Jong
Foto: TLG

“Arjen en ik hebben uitgebreid met elkaar gesproken en we zijn beiden van mening dat hij nog meer tijd nodig heeft om helemaal op zijn oude niveau terug te keren", gaf Van Marwijk zijn mening op het niet-oproepen van Robben. "Ik ben in ieder geval erg blij dat het zo goed met hem gaat.”

Luuk de Jong en Kevin Strootman zijn voor het eerst opgevallen bij de bondscoach en mogen hopen op hun eerste interland. Op 4 februari maakt Van Marwijk zijn definitieve selectie bekend.

Voorlopig selectie Oranje:

Ibrahim Afellay (FC Barcelona), Mark van Bommel (AC Milan), Eljero Elia (HSV), Urby Emanuelson (AC Milan), John Heitinga (Everton), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Theo Janssen (FC Twente), Luuk de Jong (FC Twente), Nigel de Jong (Manchester City), Dirk Kuyt (Liverpool), Jeremain Lens (PSV), Hedwiges Maduro (Valencia), Joris Mathijsen (HSV), Ruud van Nistelrooy (HSV), Robin van Persie (Arsenal), Erik Pieters (PSV), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Inter), Maarten Stekelenburg (Ajax), Kevin Strootman (FC Utrecht), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur), Michel Vorm (FC Utrecht), Gregory van der Wiel (Ajax), Peter Wisgerhof (FC Twente) en Demy de Zeeuw (Ajax).

17.8 °C
ZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.27
+ / - +0.54%
`Zege Ajax belangrijk met oog op...
Ajax-watcher Mike Verweij blikt vooruit op het Europa League-duel met Standard Luik en trainer...