Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Jansen weg bij FC Groningen

26 JAN 2010 Van onze sportcorrespondent

Groningen - Michael Jansen speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor Go Ahead Eagles. De 25-jarige verdediger wordt door FC Groningen, waar hij nog tot 2011 onder contract staat, uitgeleend aan de nummer drie van de eerste divisie. ,,Ik wilde graag weer aan voetballen toekomen”, zegt Jansen. ,,Met Go Ahead Eagles heb ik een goede club gevonden, waar ik promotie mee wil afdwingen."

Jansen maakte na een goed jaar bij Cambuur dit seizoen de overstap naar FC Groningen, maar bij de eredivisieclub kwam hij tot slechts twee basisoptredens. Dat het bij die club niet is gelukt, heeft volgens Jansen met verschillende oorzaken te maken. ,,Ik heb een deel van de voorbereiding gemist, waarop de trainer voor andere spelers koos. Dat is zijn goed recht. Dan moet je wat geluk hebben dat andere jongens uitvallen met blessures, maar dat is niet gebeurd. In wedstrijden van het tweede elftal kun je jezelf moeilijk bewijzen.”

Volgens algemeen directeur van FC Groningen Hans Nijland was een verhuur voor beide partijen de beste oplossing. ,,Voor Michael is het beter om in de top van de eerste divisie te spelen, dan op de bank te zitten bij FC Groningen. We gaan hem volgen. Hopelijk gaat hij Go Ahead Eagles helpen te promoveren naar de eredivisie.”

De eredivisie zet Jansen, die eerder voor Vitesse en De Graafschap uitkwam, niet uit zijn hoofd. ,,Helemaal niet zelfs. Ik heb er dit jaar bij FC Groningen weer aan geproefd en dat smaakt naar meer. Ik doe nu een stapje terug om er later twee vooruit te kunnen zetten.”

17.4 °C
WZW5
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.81
+ / - +0.12%
`Zege Ajax belangrijk met oog op...
Ajax-watcher Mike Verweij blikt vooruit op het Europa League-duel met Standard Luik en trainer...