Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Roy Beerens met trainer Gertjan Verbeek.
Roy Beerens met trainer Gertjan Verbeek.
Foto: ANP

Verbeek leest geen 'geneuzel'

27 FEB 2013 Sieb Oostindie

ALKMAAR - Nick Viergever keert vanavond na een schorsing terug in de basis bij AZ. Gertjan Verbeek wil verder niet te veel en te vaak veranderingen in zijn basis aanbrengen, ook al loopt het al een tijdje niet. „Je kunt op verschillende manieren slecht voetballen. Tegen Roda speelden we slordig en kwamen we óók vroeg achter. Dat duel was heel bepalend voor onze wedstrijd tegen NAC. Het lag niet aan het technische of tactische, maar eerder aan het mentale aspect. Je zou het een mentale blessure kunnen noemen. We moeten zorgen dat we ons zelfvertrouwen terugkrijgen”, vertelde de trainer van AZ aan de vooravond van de halve finale in de beker contra Ajax.

Verbeek zegt dat de spelers nu eens donders goed moeten gaan beseffen dat het vijf voor twaalf is, nu AZ nog maar drie punten boven de 16e plek staat, die goed is voor nacompetitie. „Je kunt niet blijven roepen dat je voetballend beter bent dan de tegenstander. Als ze nu zeggen, dat het wel meevalt, is het kwartje nog niet gevallen. Ze moeten zelf in de gaten krijgen, dat het zo niet langer kan. En moeten elkaar aanspreken. Ze moeten positief-kritisch naar elkaar zijn, maar meestal zijn spelers vooral met zichzelf bezig als het een tijd niet loopt.”

Geneuzel

De trainer vond het ook vreemd dat hij in de kranten las dat zijn rechterspits Roy Beerens zich geen zorgen maakt. „Ik maak me wel zorgen. Ik wil dat geneuzel niet lezen, we hebben álles te verliezen. We moeten elkaar de waarheid zeggen, anders komen we niet verder. Ze moeten zich ook bewust worden, wat voor effect hun uitlatingen hebben op de club, fans en het team.

De trainer van AZ hoopt vanavond op een ommekeer in de ArenA. „Ajax is favoriet. Ze zijn bezig met een goed seizoen, al hebben ze twee duels ongelukkig afgesloten. De ploeg is in vorm, wij zijn een team in opbouw en hebben het dit seizoen moeilijk. Ook qua resultaten. Behalve in de beker.”

Blessures: Martens, Aron Johansson. Buiten selectie: Ortiz.

lees meer over

18.9 °C
ZW5
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 455.08
+ / - +1.07%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen AZ Alkmaar

Blessures en schorsingen AZ Alkmaar

AZ Alkmaar

Blessures / schorsingen*

 

Jop van der Linden (heup)

Stijn Wuytens (hersenschudding)

Alireza Jahanbakhsh (lies)

 

*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 26 september 2016