Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
AZ-trainer Gertjan Verbeek
AZ-trainer Gertjan Verbeek
Foto: ANP

Verbeek wil wel naar Twente

27 FEB 2013 Jeroen Kapteijns & Sieb Oostindie

ALKMAAR - Na de aftocht van Steve McClaren is in Twente de dans om de trainersstoel begonnen. Gertjan Verbeek en Bert van Marwijk gelden als de absolute topkandidaten. Ondanks de huidige sportieve malaise bij AZ lijkt Verbeek hoge ogen te gooien. FC Twente-voorzitter Joop Munsterman heeft in het verleden aangegeven te verwachten dat Verbeek in de toekomst ooit trainer van FC Twente wordt. De huidige AZ-trainer is op zijn beurt open over zijn ambitie om ooit in Enschede te werken.

„Als je tot je twintigste supporter bent geweest van FC Twente, twintig jaar in Enschede hebt gewoond, pal naast het Diekman-stadion hebt gewoond en de hoogtepunten hebt meegemaakt met onder meer de UEFA Cupfinale, dan is het logisch dat die club je wat doet. Als je dan ooit hoofdtrainer van zo’n club zou kunnen worden, zou dat hartstikke mooi zijn”, aldus Verbeek, die eraan toevoegde dat er op dit moment niets speelt en dat zijn contract in Alkmaar nog twee jaar doorloopt.

Daarentegen is Van Marwijk momenteel zonder baan en dus direct inzetbaar. Dat speelt voor FC Twente geen doorslaggevende rol. De intentie is om een nieuwe trainer met ingang van het nieuwe seizoen aan de slag te laten gaan. Ook om de nieuwe man niet een valse start te laten maken, zoals McClaren vorig seizoen.

Lees het volledige verhaal over Gertjan Verbeek en Bert van Marwijk in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 0,49 euro).

 

lees meer over

17.9 °C
WZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.83
+ / - -0.01%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen AZ Alkmaar

Blessures en schorsingen AZ Alkmaar

AZ Alkmaar

Blessures / schorsingen*

 

Jop van der Linden (heup)

Stijn Wuytens (hersenschudding)

Alireza Jahanbakhsh (lies)

 

*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 26 september 2016