Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Jozy Altidore reageert furieus op zijn tweede gele kaart van arbiter Danny Makkelie.
Jozy Altidore reageert furieus op zijn tweede gele kaart van arbiter Danny Makkelie.
Foto: ANP

'Altidore behoorlijk agressief'

07 OKT 2012

ENSCHEDE - Danny makkelie kwam na afloop van de eredivisietopper FC Twente - AZ tekst en uitleg geven over de twee rode kaarten die hij uitdeelde aan de AZ-spelers Adam Maher en Jozy Altidore. "Jozy Altidore benaderde mij behoorlijk agressief", vond de scheidsrechter.

Over de rechtstreekse rode kaart voor Maher was Makkelie kort. "Mijn blik was op de situatie gericht, ik zag het dus zelf gebeuren. Het was een frustratie-actie van Maher, wat valt onder natrappen." Maher ging onderuit in het zestienmetergebied van Twente en vond dat hij een penalty verdiende. Toen hij zijn gelijk niet kreeg, reageerde hij zijn frustratie af op Roberto Rosales, die overdreven reageerde op de trappende beweging van de middenvelder.

Altidore agressief

In het tumult dat na de rode kaart van Maher volgde, kwam AZ-spits Jozy Altidore verhaal halen bij arbiter Makkelie. "Hij uitte zijn onvrede in woord en gebaar en benaderde mij behoorlijk agressief", deed Makkelie zijn verhaal na afloop. "Na de eerste gele kaart klapte hij demonstratief in mijn gezicht. Nadat ik hem waarschuwde, werd hij weggehaald door een medespeler. Ik dacht dat het toen voorbij was, maar hij maakte nog een wegwerpgebaar. Ik waarschuwde hem, maar Altidore applaudiseerde nog een keer. Dan is het klaar."

12.2 °C
ZZO1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - -1.45%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen AZ Alkmaar

Blessures en schorsingen AZ Alkmaar

AZ Alkmaar

Blessures / schorsingen*

 

Jop van der Linden (heup)

Stijn Wuytens (hersenschudding)

Alireza Jahanbakhsh (lies)

 

*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 26 september 2016