Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Lionel Messi wordt in het Champions Leagueduel met Benfica afgevoerd met een knieblessure. De komende dagen wordt bekeken hoe ernstig de kwetsuur is.
Lionel Messi wordt in het Champions Leagueduel met Benfica afgevoerd met een knieblessure. De komende dagen wordt bekeken hoe ernstig de kwetsuur is.
Foto: AFP

Lot Messi nog onbekend

05 DEC 2012

BARCELONA - De medische staf van FC Barcelona kon dinsdagavond nog niets zeggen over de ernst van de knieblessure van Lionel Messi. De spits verliet in de slotfase van het duel met Benfica (0-0) in de Champions League per brancard het speelveld.

Andoni Zubizarreta, technisch directeur van FC Barcelona, bevestigde dat Messi een blessure aan de linkerknie heeft opgelopen. "Maar het is nog te vroeg om er iets over te zeggen”, zei hij. "We moeten afwachten.”

Messi reserve

Messi werd aanvankelijk net als veel basisspelers van Barcelona gespaard voor het laatste groepswedstrijd tegen Benfica. De koploper van Spanje was namelijk al zeker van een langer verblijf in de Champions League.

De Argentijn verscheen na rust toch in het veld omdat hij graag het record van Gerd Müller wil verbeteren. De Duitser scoorde in 1972 maar liefst 85 keer in verschillende competities.

Recordjacht

Messi blijft voorlopig steken op 84 doelpunten, omdat hij met een brancard van het veld moest nadat hij de doelman van Benfica wilde omspelen. Grote vraag is of hij voor het einde van het jaar nog op recordjacht kan.

16.2 °C
WZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.14
+ / - -0.31%
`Schandalig gedrag Luik-fans in...
"Die tweede fakkel kwam precies tussen een groep mensen terecht", zegt Telesport-verslaggever Mike...