Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
FC Nordsjaelland-aanvaller Joshua John
FC Nordsjaelland-aanvaller Joshua John
Foto: EPA

John: van Telstar naar Chelsea

07 DEC 2012

LONDEN - FC Nordsjaelland-aanvaller Joshua John wist zijn eerdere goede optredens in de Champions League tegen Chelsea te bekronen met een goal. Na in het eerste duel met de Londense voetbalgrootmacht nog de paal te hebben geraakt, trof de FC Twente-huurling op Stamford Bridge wel doel tegen de uitgeschakelde titelhouder.

 Vorig jaar rond deze tijd speelde Joshua John nog met Sparta Rotterdam in het stadionnetje van Telstar. ,,Er is in een jaar tijd enorm veel veranderd voor mij. Dit was een geweldige ervaring. Scoren tegen Chelsea op Stamford Bridge tegen spelers, die je alleen van tv kent. Alleen jammer van de uitslag. Ik maakte er 2-1 van, maar uiteindelijk zijn we helemaal overklast (6-1, red.).”

FC Nordsjaelland evenaarde met 22 tegentreffers in zes groepsduels zelfs het negatieve record  van Dinamo Zagreb van vorig seizoen. ,,Maar uiteindelijk ben ik toch trots op ons Champions League-avontuur. We hebben een punt gepakt tegen Juventus en ik heb mezelf met een goal een assist op dit podium kunnen laten zien.”

12.2 °C
ZZO1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - -1.45%
PSV moet Ajax-scenario voorkomen
- PSV-watcher Jeroen Kapteijns over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League,...