Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Robin van Persie op de training van Manchester United.
Robin van Persie op de training van Manchester United.
Foto: AFP

Van Persie: ik kan nog veel beter

07 DEC 2012

MANCHESTER - Hoewel hij ook in het shirt van Manchester United makkelijk scoort, is Robin van Persie nog niet tevreden. De 29-jarige spits vindt dat hij nog veel beter kan, zei hij vrijdag in de aanloop naar de stadsderby van zondag tegen Manchester City. „Mijn statistieken zijn goed. Maar ik wil meer scoren, meer assists geven en meer winnen. Ik wil voor alle mogelijke prijzen gaan dit seizoen”, aldus de Rotterdammer.

Met 13 doelpunten in 19 wedstrijden heeft Van Persie in zijn eerste maanden bij de 'Mancunians' grote indruk gemaakt. „Ik ben tevreden met hoe ik hier gestart ben, maar aan de andere kant had ik vier of vijf keer meer moeten scoren. Daar moet ik aan werken. Ik probeer mezelf te verbeteren waar ik kan, binnen en buiten het veld, door wat oefeningen te doen in de sportschool en na de training wat extra's te doen.”

Voor Van Persie, die 8 jaar bij Arsenal speelde, voelt Manchester als een warm bad. „Vanaf de eerste dag is iedereen bij de club heel behulpzaam. Het geeft je vleugels als je je welkom voelt. Ik ga elke dag met een lach op mijn gezicht naar de club.”

Dat komt mede door manager Alex Ferguson, met wie Van Persie een klik heeft. „Hij heeft grote invloed op de spelers en zeker op mij. Hij zegt dingen recht voor zijn raap en op de juiste momenten. Wat dat betreft lijkt hij wel op een Nederlander, wij zijn ook altijd duidelijk en eerlijk.”

13.7 °C
ZZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
Drogreden van KNVB
- Chef voetbal Valentijn Driessen vertelt over de situatie ronde de technische staf van het...