Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Scheidsrechter Serge Gumienny
Scheidsrechter Serge Gumienny
Foto: ANP Pro Shots

Standard Luik wint verhitte Waalse derby

07 DEC 2012

LUIK - Standard Luik heeft vrijdag Charleroi vernederd in de derby van Wallonië. De 'Rouches' boekten op het eigen Sclessin een riante zege: 6-1. De verhitte derby werd ontsierd door bommetjes, vuurpijlen en stoelen die vanaf de tribunes op het veld werden gegooid. Scheidsrechter Serge Gumienny, die een rouwband droeg vanwege het overlijden van de Nederlandse grensrechter Richard Nieuwenhuizen, voelde zich zelfs gedwongen de wedstrijd in de tweede helft een paar minuten stil te leggen.

Gumienny had al na 5 minuten verdediger Elvedin Dzinic van Charleroi met rood van het veld gestuurd. Uit de daaropvolgende strafschop opende Yoni Buyens de score. Daarna liep Standard Luik snel uit, door doelpunten van William Vainqueur, Moar Bar Buzaglo, Reginal Goreux en Danijel Milicevic (eigen doel)

 In de tweede helft deed Giuseppe Rossini wat terug namens de tien van Charleroi, waarna Imoh Ezekiel de zesde van de thuisclub maakte. Eerder dit seizoen won Standard bij Charleroi al met 6-2.

Met 32 punten uit 19 wedstrijden staat de club uit Luik, die in oktober afscheid nam van trainer Ron Jans, voorlopig op de vierde plaats. Koploper Anderlecht heeft 8 punten meer.

16.2 °C
WZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.14
+ / - -0.31%
`Schandalig gedrag Luik-fans in...
"Die tweede fakkel kwam precies tussen een groep mensen terecht", zegt Telesport-verslaggever Mike...