Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
UEFA-voorzitter Michel Platini.
UEFA-voorzitter Michel Platini.
Foto: REUTERS

Platini blijft tegen doellijntechnologie

11 DEC 2012

KUALA LUMPUR - Michel Platini heeft zich dinsdag opnieuw krachtig verzet tegen invoering van technische hulpmiddelen in het voetbal. De voorzitter van de Europese bond vindt de systemen voor doellijnbewaking, die de wereldbond FIFA momenteel uitprobeert bij het WK voor clubteams, veel te duur.

"Het kost 50 miljoen euro om doellijntechnologie de komende vijf jaar te introduceren in de nationale en Europese competities. Dan geef ik liever 50 miljoen euro uit aan graspollen, zei Platini bij een persbijeenkomst in de Maleisische stad Kuala Lumpur.

Goede bril

De voormalig Franse topvoetballer blijf voorstander van de oude methode om lijnrechters op de achterlijn te plaatsen. "Als die een meter van het doel staat en een goede bril op heeft, ziet hij echt wel of de bal wel of niet over de lijn is. Als je het zo bekijkt is 50 miljoen euro veel geld voor misschien een of twee twijfelgoals per jaar.”

De scheidsrechters hebben bij het WK voor clubteams de beschikking over twee systemen. Hawkeye werkt evenals in het tennis met zes tot acht camera's die de baan van de bal volgen. GoalRef werkt met magnetische velden.

18.2 °C
ZW2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 448.08
+ / - -1.41%
`Feyenoord is klaar voor...
In Telesport Vandaag laat chef voetbal Valentijn Driessen zijn licht schijnen over de traditionele...