Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Arsène Wenger is al jaren trainer van Arsenal, maar de Fransman staat onder grote druk nu zijn sterrenteam niet presteert.
Arsène Wenger is al jaren trainer van Arsenal, maar de Fransman staat onder grote druk nu zijn sterrenteam niet presteert.
Foto: Reuters

Druk op Wenger neemt toe

12 DEC 2012

BRADFORD - Coach Arsene Wenger van Arsenal voelde na de uitschakeling dinsdagavond laat door tweededivisieclub Bradford in de kwartfinales van de League Cup geen schaamte. "Als de ploeg niet alles zou hebben gegeven, zou dat misschien wel het geval zijn. Maar ik kan mijn spelers weinig verwijten. Ze hebben alleen te veel kansen gemist. Ze zijn nu nog meer gefrustreerd en teleurgesteld dan dat ik dat ben”, liet de Franse manager nuchter weten.

Arsenal, de nummer 7 in de Premier League, verloor bij Bradford op strafschoppen (3-2). Na de normale speeltijd en de verlenging was de stand 1-1. Thomas Vermaelen, Santi Cazorla en Marouane Chamakh misten namens de Gunners vanaf 11 meter.

Geen hoofdprijzen

"We hebben heel aanvallend gespeeld”, meende Wenger, die al zeven jaar geen hoofdprijzen meer won met Arsenal. "Maar het veld was een beetje glad. Bradford verdedigde diep, waardoor er op hun helft weinig ruimte was om te voetballen. Het was een echte bekerwedstrijd, die je kunt verliezen, zeker als het op strafschoppen aankomt.”

De honkvaste Wenger voelde zich niet door zijn spelers in de steek gelaten na de nieuwe deceptie. "Als je voor Arsenal speelt, is het nooit goed genoeg. Hier komen we ook wel weer overheen. Dat hoort bij ons vak.”

20.2 °C
Z4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 446.0
+ / - -0.42%
PSV moet Ajax-scenario voorkomen
- PSV-watcher Jeroen Kapteijns over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League,...