Zoeken
  Zoeken met  
9.5 °C
ZZW4
 
files 552
797 km.
euro95
diesel
1,817
1,497
 
 
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Arsène Wenger is al jaren trainer van Arsenal, maar de Fransman staat onder grote druk nu zijn sterrenteam niet presteert. Foto: Reuters
wo 12 dec 2012, 08:03

Druk op Wenger neemt toe

BRADFORD - 

Coach Arsene Wenger van Arsenal voelde na de uitschakeling dinsdagavond laat door tweededivisieclub Bradford in de kwartfinales van de League Cup geen schaamte. "Als de ploeg niet alles zou hebben gegeven, zou dat misschien wel het geval zijn. Maar ik kan mijn spelers weinig verwijten. Ze hebben alleen te veel kansen gemist. Ze zijn nu nog meer gefrustreerd en teleurgesteld dan dat ik dat ben”, liet de Franse manager nuchter weten.


Arsenal, de nummer 7 in de Premier League, verloor bij Bradford op strafschoppen (3-2). Na de normale speeltijd en de verlenging was de stand 1-1. Thomas Vermaelen, Santi Cazorla en Marouane Chamakh misten namens de Gunners vanaf 11 meter.

Geen hoofdprijzen

"We hebben heel aanvallend gespeeld”, meende Wenger, die al zeven jaar geen hoofdprijzen meer won met Arsenal. "Maar het veld was een beetje glad. Bradford verdedigde diep, waardoor er op hun helft weinig ruimte was om te voetballen. Het was een echte bekerwedstrijd, die je kunt verliezen, zeker als het op strafschoppen aankomt.”

De honkvaste Wenger voelde zich niet door zijn spelers in de steek gelaten na de nieuwe deceptie. "Als je voor Arsenal speelt, is het nooit goed genoeg. Hier komen we ook wel weer overheen. Dat hoort bij ons vak.”

Gerelateerde artikelen
Lees meer over
voetbal  - arsenal  - premier league  - league cup  - arsène wenger

`Zorgen om Oranje van Van Gaal`
Rinus Israël maakt zich zorgen over het Nederlands elftal. Volgens de voormalig international zou...