Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Mario Gomez is bereid om zijn rol als `supersub` bij Bayern München tot aan het einde van het seizoen te accepteren.
Mario Gomez is bereid om zijn rol als 'supersub' bij Bayern München tot aan het einde van het seizoen te accepteren.
Foto: Reuters

'Joker' Gomez zet alles opzij voor titel

12 DEC 2012

MUNCHEN - De Duitse international Mario Gomez is bereid om zijn rol als 'supersub' bij Bayern München tot aan het einde van het seizoen te accepteren. „Als we maar kampioen worden. Dan voel ik me ook als joker gelukkig”, liet de 27-jarige aanvaller woensdag weten.

Gomez onderging ruim drie maanden geleden een operatie aan zijn enkel. Sinds enkele weken is hij weer topfit. Toch gebruikt trainer Jupp Heynckes zijn topscorer vooralsnog voornamelijk als invaller.

"Voor de landstitel zet ik alles opzij”, benadrukte Gomez, die alweer twee keer scoorde in de Bundesliga als wisselspeler. "Ik vertrouw de trainer volledig. Hij weet precies hoe hij met mij moet omgaan.”

Riante voorsprong

Gomez, die als basisspeler vorige week ook al scoorde tegen Bate Borisov in de Champions League (4-1), wil met een riante voorsprong van 11 punten op Leverkusen nog niet te vroeg juichen. "Als je zo'n marge in de eerste helft van de competitie kunt opbouwen, kun je die na de winterstop ook weer verspelen”, waarschuwde hij. "Maar wij kunnen bij Bayern nu feitelijk in de titelrace alleen nog van onszelf verliezen.”

13.7 °C
WZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 451.55
+ / - +0.28%
`Schandalig gedrag Luik-fans in...
"Die tweede fakkel kwam precies tussen een groep mensen terecht", zegt Telesport-verslaggever Mike...