Zoeken
  Zoeken met  
17.7 °C
N2
 
files 264
228 km.
euro95
diesel
1,821
1,499
 
 
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Robin van Persie is met zijn 29 jaar een vedette bij Manchester United, toch leert de Nederlandse aanvaller nog iedere dag van de jonge spelers. Foto: AFP
wo 12 dec 2012, 10:39

Van Persie leert van 'jonkies'

Van onze Telesportredactie
MANCHESTER - 

Robin van Persie kwam afgelopen zomer over van Arsenal, maar de aanvaller is nu al niet meer weg te denken uit het sterrenensemble van Manchester United. De Nederlander is met zijn 29 jaar een vedette, maar leert naar eigen zeggen zelf ook van de 'jonkies' bij United.

"Het werkt beide kanten op, ik leer ook veel van de jonge spelers", zegt Van Persie tegen Manchester United TV. "Bijvoorbeeld het enthousiasme van Javier Hernandez. Ik hou van zijn manier van spelen en trainen. Daarnaast werkt hij ook buiten het veld hard. Een paar weken terug maakte hij weinig speelminuten, maar was hij wel iedere dag in de fitnesszaal terug te vinden om extra te trainen."

Ook de 22-jarige Danny Welbeck krijgt een compliment van Van Persie. "Hij speelt momenteel niet op zijn favoriete positie, maar we hebben hem hard nodig in de voorhoede. Met vier superprofessionele aanvallers ben je een voorbeeld voor andere spelers. We beseffen dat we elkaar nodig hebben en alleen zo kunnen winnen."

Lees meer over
voetbal  - robin van persie  - manchester united

`Real weer totaal overhoop spelen`
"Bayern M√ľnchen zal in Madrid proberen de return tot een formaliteit te maken", stelt chef voetbal...