Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Robin van Persie is met zijn 29 jaar een vedette bij Manchester United, toch leert de Nederlandse aanvaller nog iedere dag van de jonge spelers.
Robin van Persie is met zijn 29 jaar een vedette bij Manchester United, toch leert de Nederlandse aanvaller nog iedere dag van de jonge spelers.
Foto: AFP

Van Persie leert van 'jonkies'

12 DEC 2012

MANCHESTER - Robin van Persie kwam afgelopen zomer over van Arsenal, maar de aanvaller is nu al niet meer weg te denken uit het sterrenensemble van Manchester United. De Nederlander is met zijn 29 jaar een vedette, maar leert naar eigen zeggen zelf ook van de 'jonkies' bij United.

"Het werkt beide kanten op, ik leer ook veel van de jonge spelers", zegt Van Persie tegen Manchester United TV. "Bijvoorbeeld het enthousiasme van Javier Hernandez. Ik hou van zijn manier van spelen en trainen. Daarnaast werkt hij ook buiten het veld hard. Een paar weken terug maakte hij weinig speelminuten, maar was hij wel iedere dag in de fitnesszaal terug te vinden om extra te trainen."

Ook de 22-jarige Danny Welbeck krijgt een compliment van Van Persie. "Hij speelt momenteel niet op zijn favoriete positie, maar we hebben hem hard nodig in de voorhoede. Met vier superprofessionele aanvallers ben je een voorbeeld voor andere spelers. We beseffen dat we elkaar nodig hebben en alleen zo kunnen winnen."

20.0 °C
WZW5
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.43
+ / - +0.58%
PSV`er De Jong waakt voor...
- PSV`er Siem de Jong over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League, verslaggever...