Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Rafael Benitez wil Chelsea naar de winst tijdens de World Cup voor teams leiden.
Rafael Benitez wil Chelsea naar de winst tijdens de World Cup voor teams leiden.
Foto: AFP

Cahill: Chelsea closer door Benitez

12 DEC 2012

YOKOHAMA - Chelsea is onder leiding van interim-trainer Rafael Benitez een stuk closer geworden. Dat zegt verdediger Gary Cahill, in aanloop naar de halve finales van het wereldkampioenschap voor clubteams in Japan.

Een paar weken geleden moest trainer Roberto di Matteo het veld ruimen, ondanks dat hij op dat moment met Chelsea derde stond in de Premier League en vorig seizoen de Champions League won.

Zijn plaats werd ingenomen door Rafael benitez, tot grote woede van de Chelsea-supporters. Onder het bewind van de nieuwe trainer werd de Londense club uitgeschakeld in de Champions League, maar werd afgelopen weekeinde wel na vier duels zonder winst eindelijk een 1-3 uit-overwinning op Sunderland geboekt.

"Naar elkaar toegegroeid"

"Sinds de komst van Benitez zijn we als team naar elkaar toegegroeid", zegt Cahill. "Dat merken we ook op het veld, vooral in verdedigend opzicht maken we stappen. Daarop kunnen we verder bouwen. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost om de eerste punten onder Benitez te pakken, maar dat komt ook omdat we veel wedstrijden spelen en weinig tijd hebben om echt te trainen. Toch pikken we dingen op en weten de spelers wat er van hen wordt verwacht. We werken keihard."

In de halve finale van de WK voor clubteams neemt Chelsea het op tegen het Mexicaanse Monterrey.

17.8 °C
ZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.27
+ / - +0.54%
`Zege Ajax belangrijk met oog op...
Ajax-watcher Mike Verweij blikt vooruit op het Europa League-duel met Standard Luik en trainer...