Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Corinthians naar finale WK clubs

12 DEC 2012

TOYOTA - Corinthians heeft woensdag in Japan als eerste ploeg de finale bereikt van het WK voor clubteams. De Braziliaanse formatie was in de halve eindstrijd met 1-0 te sterk voor de Afrikaanse kampioen Al-Ahly uit Egypte. Paolo Guerero scoorde na een half uur met een fraaie kopbal, tot groot enthousiasme van de 20.000 fans van de Brazilianen in het Toyota Stadium.

Paolo Guerero (l)
Paolo Guerero (l)
Foto: REUTERS

Corinthians speelt in de finale tegen de winnaar van het duel tussen Chelsea uit Engeland en Monterrey uit Mexico. Die wedstrijd wordt donderdag in Yokohama gespeeld. De finale van het WK voor clubs is zondag, eveneens in Yokohama.

Corinthians maakte tegen Al-Ahly, met doelman Sherif Ekramy en Hossam Ghaly (beiden ex-Feyenoord) in de selectie, geen grote indruk. De Zuid-Amerikaanse kampioen was veel in balbezit, maar dwong weinig uitgespeelde kansen af. Ook Paulinho, die naar verluidt door Chelsea wordt begeerd, kon zijn grote talent niet etaleren.

De wereldtitel voor clubs is in de laatste 5 jaar door Europese ploegen gewonnen, waarvan twee keer door Barcelona (2009 en 2011). Corinthians won de eerste editie van het toernooi in 2000.

lees meer over

17.6 °C
ZW5
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.27
+ / - +0.54%
`Zege Ajax belangrijk met oog op...
Ajax-watcher Mike Verweij blikt vooruit op het Europa League-duel met Standard Luik en trainer...