Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Van Persie redt United alweer

05 JAN 2013

LONDEN - Robin van Persie heeft Manchester United zaterdag voor de zoveelste keer dit seizoen gered. Coach Alex Ferguson had zijn Nederlandse aanvalsleider graag rust gegund in de bekerwedstrijd tegen West Ham, in de derde ronde van de FA Cup, maar had hem halverwege de tweede helft toch erg hard nodig in Londen. De thuisclub leidde op dat moment met 2-1.

Van Persie had bij zijn eerste balcontact al bijna succes. Hij kopte na een hoekschop van landgenoot Alexander Büttner net naast. Niet veel later kreeg Danny Welbeck de grootste kans op de gelijkmaker. Eraan vooraf ging opnieuw een voorzet van Büttner. Welbeck zag zijn kopbal over de lat gaan. In blessuretijd scoorde Van Persie alsnog. Hij dwong met zijn technisch fraaie treffer een replay op Old Trafford af. Ryan Giggs, ook ingevallen, was de aangever.

De Mancunians begonnen goed op Upton Park. Tom Cleverley zorgde halverwege de eerste helft voor 0-1. Hij rondde een uitstekende counter op gepaste wijze af. Javier Hernández deed het mooiste voorbereidende werk. De Mexicaan, ook bekend als Chicharito, moest na rust plaatsmaken voor Van Persie. James Collins had de achterstand inmiddels omgezet in een voorsprong.

De verdediger, sterk in de lucht, kopte tot twee maal toe een voorzet van Joe Cole achter doelman David de Gea. Cole (31) keerde deze week na vele jaren Chelsea en Liverpool terug op het oude nest. Toen de 'debutant' een kwartier voor tijd naar de kant werd geroepen, waardeerden de toeschouwers zijn spelaandeel met een ovatie.

12.9 °C
Z3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
Drogreden van KNVB
- Chef voetbal Valentijn Driessen vertelt over de situatie ronde de technische staf van het...