Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Wesley Sneijder.
Wesley Sneijder
Foto: AFP

Sneijder heeft meer smaken

09 JAN 2013

Galatasaray stelt alles in het werk om – net als Frank de Boer in 2003 – Wesley Sneijder (28) te verleiden tot een verhuizing naar Istanbul, maar voor de aanvoerder van het Nederlands elftal is meer serieuze belangstelling uit andere delen van Europa.

Galatasrary lijkt dan ook niet de eerste keus te zijn van de international. Hij heeft meer ijzers in het vuur. De Turkse Champions Leaguedeelnemer meldde de effectenbeurs gisteren in onderhandeling te zijn met Internazionale en Sneijder zelf.

"Elke dag een nieuwe club"

Bij grote transfers is de beursgenoteerde club verplicht de interesse kenbaar te maken.De poging van Galatasaray wordt door de begeleiding van de Nederlander ook niet ontkend. „Maar elke dag is er een nieuwe club voor Wesley”, zegt zijn zaakwaarnemer Sören Lerby. „Ik heb besloten even helemaal nergens meer op te reageren.”

Sneijder leeft in onmin met zijn huidige werkgever Internazionale, die wil dat de Utrechter een verslechterd contract tekent en in een langere periode hetzelfde verdient als nu tot medio 2015. Sinds zijn weigering bij te tekenen, maakt hij geen deel meer uit van de wedstrijdselectie. Galatasaray de eerste keus is van Sneijder, die veel meer ijzers in het vuur heeft.

lees meer over

20.0 °C
Z4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.48
+ / - -0.23%
`Geen respect voor Van Gaal`
Tom Dumoulin denkt niet maar aan het algemeen klassement, maar droomt nog wel van een ritzege in de...