Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Wesley Sneijder
Wesley Sneijder
Foto: AFP

Sneijder hoopt op Engeland

10 JAN 2013

Wesley Sneijder was verguld met de verwoede pogingen van Galatasaray om hem binnen te halen, sloot een transfer niet op voorhand uit, maar gruwelt van de gedachte dat hij een Engelse topclub misloopt door nu al te tekenen in Turkije.

Traditiegetrouw komen de Engelse clubs in transferwindows later in actie dan vele andere. Hoewel de 90-voudig international bij Internazionale een vorstelijk salaris – geschat vijftien miljoen euro bruto – opstrijkt en hij vanzelfsprekend niet te veel wil inleveren, is het geld echter niet leidend.

De oud-speler van Ajax en Real Madrid beseft terdege dat hij over een aantal jaren ’in de woestijn’ of Rusland alsnog zakken met euro’s kan ophalen. Met het oog op het WK staat het sportieve aspect voorop. „En de Turkse competitie is nu eenmaal niet de hoogst aangeschreven van Europa”, zegt een vertrouweling van Sneijder. Pas als andere concrete belangstelling uitblijft, wordt Galatasaray aan het einde van deze maand, vlak voor het sluiten van de transfermarkt, een optie.

18.4 °C
ZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.27
+ / - +0.54%
`Zege Ajax belangrijk met oog op...
Ajax-watcher Mike Verweij blikt vooruit op het Europa League-duel met Standard Luik en trainer...