Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Cesc Fabregas
Cesc Fabregas
Foto: REUTERS

Barcelona wil beter verdedigen

Fabregas: Ook voorin niet goed

25 FEB 2013

BARCELONA - Barcelona moet vooral beter gaan verdedigen, wil het dinsdag ten koste van Real Madrid de finale van het nationale bekertoernooi bereiken. Dat zeiden assistent-trainer Jordi Roura en middenvelder Cesc Fabregas maandag in aanloop naar het beladen duel. Barça speelde de eerste ontmoeting in Bernabeu gelijk, 1-1.

De club geldt daardoor als favoriet, maar onderkende ook zijn problemen. De afgelopen week werd in de Champions League verloren (2-0) bij AC Milan. Zaterdag moest in de nationale competitie tegen Sevilla een achterstand worden goedgemaakt. Dat lukte wel, 2-1.

Wel was het de 11e opeenvolgende wedstrijd dat de ongenaakbare koploper van de Primera División minimaal één tegendoelpunt te incasseren kreeg. Roura, vervanger van de zieke coach Tito Vilanova, zei daarover: „We maken achterin te veel fouten. Dat mag niet gebeuren en we werken er hard aan dit de komende weken te voorkomen.” De aanwezigheid van Cristiano Ronaldo in de aanval bij de tegenstander geeft daartoe extra aanleiding, zo benadrukte de ad-interimtrainer.

"Voorin niet goed genoeg"

Volgens Fabregas heeft Barça wat meer problemen. „Ook voorin zijn we momenteel niet goed genoeg. We missen de koelbloedigheid in de afronding. Real heeft dat wel en dat geeft de club een voordeel. De wedstrijd is nog lang niet beslist. Als wij niet effectief genoeg zijn, kan ons dat opbreken.”

Van afwachten mag bij Barcelona geen sprake zijn, zo benadrukte de voormalige aanvoerder van Arsenal, hoewel 0-0 voldoende zou zijn. „Dat is vragen om moeilijkheden. Ik ben ervan overtuigd dat wij moeten scoren als we verder willen komen. We zullen op ons best moeten zijn.”

In het andere kamp liet coach José Mourinho weten weer te kunnen beschikken over Xabi Alonso en Karim Benzema. Beiden zijn hersteld van lichte blessures.

Zaterdag staat alweer een 'Clasico' op het programma, dan voor de competitie in Madrid.

14.4 °C
Z1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - -1.45%
PSV moet Ajax-scenario voorkomen
- PSV-watcher Jeroen Kapteijns over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League,...