Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Real vernedert flets Barça

26 FEB 2013

BARCELONA - Real Madrid profiteerde in de return van de halve finale om de Spaanse beker optimaal van het flets acterende Barcelona, 1-3. De laatste weken is er weinig over van het filtsende spel van de ploeg uit Catalonië. Real Madrid kan zich nu gaan opmaken voor de finale om de Copa del Rey. De tegenstander komt uit het duel tussen Atletico Madrid en Sevilla.

Real Madrids Cristiano Ronaldo met op zijn rug teamgenoot Alvaro Arbeloa na de 0-2 van CR7.
Real Madrids Cristiano Ronaldo met op zijn rug teamgenoot Alvaro Arbeloa na de 0-2 van CR7.
Foto: AFP

Het bekerverlies van Barcelona op de woensdagavond staat niet op zich. Tegen AC Milan ging het in de Champions League ook al fout (2-0). Afgelopen weekeinde ontsnapten de Catalanen nipt tegen Sevilla na een 1-0 achterstand (2-1).

Furieus

Barcelona kwam nog wel furieus uit de startblokken tegen Real. Andres Iniesta en Lionel Messi zagen in de eerste twee minuten hun pogingen rakelings naast gaan. Het eerste duel in Madrid eindigde in 1-1.

Stip

Aan de andere liet Cristiano Ronaldo Barça's Gerard Piqué zijn hielen zien in de zestien. De sliding van de centrale verdediger kwam te laat. CR7 ging daardaar languit tegen het gras. Arbiter Undiano Mallenco wees direct naar de stip. Vanaf elf meter voltrok Ronaldo zelf het vonnis: 0-1.

'Vallende ziektes'

Zoals vele Clasico's ontaardde deze ontmoeting weer in een duel met vallende ziektes. Spelers van beide teams maakten zich daaraan schuldig door veel te gretig naar de grond te gaan. Dat  kwam het kijkspel zeker niet ten goede.

Koelbloedig

Uiterst koelbloedig verzilverde Ronaldo in de tweede helft de rebound op een inzet van Angel  di María, 2-0. Raphael Varane wreef met een knappe kopbal nog meer zout in de Catalaanse wond, 0-3. Vlak voor tijd gaf Jordi Alba de eindstand een iets draaglijker aanzien, 1-3.

Clasico

Komende zaterdag staat opnieuw een Clasico op de rol. Voor de competitie spelen beide grootmachten weer tegen elkaar in Madrid.

Maduro

Woensdagavond  wordt de andere halve finalewedstrijd  gespeeld. Of Sevilla of Atlético de Madrid wordt de tegenstander van Real  in de finale. In het Vicente Calderón in Madrid werd het in de eerste ontmoeting 2-1. De ploeg van Hedwiges Maduro zal nu dus moeten winnen.

11.3 °C
ZZO1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - -1.45%
PSV moet Ajax-scenario voorkomen
- PSV-watcher Jeroen Kapteijns over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League,...