Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Ibrahim Afellay (r) en Schalke-coach Jens Keller in Qatar.
Ibrahim Afellay (r) en Schalke-coach Jens Keller in Qatar.
Foto: EPA

Afellay gaat weg bij Schalke 04

27 FEB 2013

GELSENKIRCHEN -  De wegen van Ibrahim Afellay (26) en Schalke 04 gaan scheiden. Directeur Horst Heldt heeft bekend gemaakt dat zijn club niet langer door wil met de Nederlandse international die als huurling van Barcelona al maanden geblesseerd is en zich tot ergernis van de club ook niet meer bij wedstrijden of trainingen laat zien. Afellay laat zich in Nederland behandelen en werkt dicht in de buurt van zijn oude woonplaats Utrecht dag en nacht aan zijn herstel.

Afellay maakt een zware periode van zijn voetbalcarrière door. Bij Barcelona scheurde hij zijn kruisband af en ook dit seizoen is hij getroffen door zware blessures. De speler heeft de vrijheid gekregen om zijn eigen medische zorg uit te kiezen. Voor Afellay is het belangrijk om na zoveel blessureleed ook mentaal op de been te blijven. Op en neer rijden naar Gelsenkirchen is zowel fysiek als mentaal een extra belasting.

Geen verplichting

Heldt laat namens de Duitse topclub weten dat Afellay zal vertrekken. "Zijn hersteltraject is met ons afgestemd en we zijn inderdaad van alles op de hoogte. Maar we vinden het jammer dat hij tot nu toe geen enkele keer zijn gezicht heeft laten zien hier. We willen dat spelers zich met de club identificeren. Het is niet verplicht om de thuiswedstrijden van het eigen elftal te bezoeken. Dat moet uit de speler zelf komen’’, aldus Heldt.

Afellay keert in principe terug naar Barcelona, waar hij nog tot de zomer van 2015 onder contract staat. De vraag is of hij daar toekomst heeft in de wetenschap dat hij lang heeft stilgestaan en eerder ook geen basisplaats had. Bij Schalke heeft de Nederlander vijftien duels en vier goals achter zijn naam staan.

18.2 °C
ZW2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.14
+ / - -1.62%
`Feyenoord is klaar voor...
In Telesport Vandaag laat chef voetbal Valentijn Driessen zijn licht schijnen over de traditionele...