Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Tito Vilanova
Tito Vilanova
Foto: AFP

Barça-preses: We missen Vilanova

27 FEB 2013

BARCELONA - FC Barcelona-preses Sandro Rosell kwam na de onthutsende 3-1 nederlaag tegen Real Madrid met een opvallende verklaring. "Zonder het werk van de huidige staf tekort te doen, denk ik toch dat we hoofdcoach Tito Vilanova op dit moment missen", aldus Rosell na de bekeruitschakeling van de Catalanen. Vilanova herstelt momenteel van een keeloperatie die hij in New York onderging. Bij de coach werd in 2011 kanker vastgesteld.

Real Madrids Cristiano Ronaldo met op zijn rug teamgenoot Alvaro Arbeloa na de 0-2 van CR7.
Real Madrids Cristiano Ronaldo met op zijn rug teamgenoot Alvaro Arbeloa na de 0-2 van CR7.
Foto: AFP

Barcelona etaleerde dinsdagavond opnieuw het fraaie positiespel, maar zodra het Real-doel opdoemde ontbrak het het sterrenensemble aan doortastendheid en ideeën om toe te slaan. Real stelde daar een hechte verdediging en flitsende aanval tegenover.

Vilanova heeft voortdurend contact met zijn assistent Jordi Roura, maar toch lijkt het spel van Barcelona te lijden onder de ongewone situatie. "Vilanova is onze leider. Stel het je voor als een bedrijf of fabriek waarvan de directeur een tijdlang niet aanwezig is. Zijn gezondheid gaat voor welke prijs dan ook", aldus Rosell. "Als we dit jaar alleen de landstitel pakken, is het alsnog een goed seizoen."

In de Primera Division gaat Barcelona eenzaam aan de leiding met 12 punten voorsprong op de nummer twee, Atletico Madrid. Real staat daar weer vier punten achter. Ook doet Barcelona nog mee in de Champions League, al werd het heenduel in de achtste finale bij AC Milan met 2-0 verloren.

20.0 °C
Z4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.48
+ / - -0.23%
`Geen respect voor Van Gaal`
Tom Dumoulin denkt niet maar aan het algemeen klassement, maar droomt nog wel van een ritzege in de...