Zoeken
  Zoeken met  
10.2 °C
NNW4
 
files 255
273 km.
euro95
diesel
1,819
1,499
 
 
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
wo 27 feb 2013, 17:44

FIFA legt 74 wereldwijde schorsingen op

ZÜRICH - 

De wereldvoetbalbond FIFA zet de strijd tegen matchfixing onvervaard voort. Het bolwerk in Z├╝rich legde 74 spelers en officials schorsingen op die wereldwijd gelden. Het betreft 70 voetballers en officials die al door de Italiaanse federatie zijn bestraft voor illegaal gokken op wedstrijden. De overige vier zijn al veroordeeld door de Zuid-Koreaanse bond.

Foto: .

De Italiaanse voetbalbond heeft vorig jaar in totaal 106 spelers en officials veroordeeld voor matchfixing. Het leidde tot schorsingen die varieerden van een maand tot levenslang. De nationale schorsingen die nog van kracht zijn, zijn nu overgenomen door de tuchtcommissie van de FIFA en gelden dus voor alle competities ter wereld. 11 van de schorsingen zijn levenslang.

De maatregel van de FIFA kwam twee dagen nadat de mondiale bond ook al de schorsingen van 58 Chinese voetballers en officials in wereldwijde uitsluitingen had omgezet.

Europol

Europol bracht onlangs de omvang van matchfixing in kaart en concludeerde dat wereldwijd 680 voetbalwedstrijden verdacht zijn. Een crimineel goksyndicaat uit Singapore zou achter deze grootschalige vorm van omkoping zitten.

Lees meer over
voetbal  - fifa  - schorsing  - matchfixing

`Historische dag Ajax`
PEC Zwolle kan zondag de mooiste prijs uit de historie pakken. De ploeg van Ron Jans moet wel zien...