Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

FIFA legt 74 wereldwijde schorsingen op

27 FEB 2013

ZÜRICH - De wereldvoetbalbond FIFA zet de strijd tegen matchfixing onvervaard voort. Het bolwerk in Zürich legde 74 spelers en officials schorsingen op die wereldwijd gelden. Het betreft 70 voetballers en officials die al door de Italiaanse federatie zijn bestraft voor illegaal gokken op wedstrijden. De overige vier zijn al veroordeeld door de Zuid-Koreaanse bond.

Foto: .

De Italiaanse voetbalbond heeft vorig jaar in totaal 106 spelers en officials veroordeeld voor matchfixing. Het leidde tot schorsingen die varieerden van een maand tot levenslang. De nationale schorsingen die nog van kracht zijn, zijn nu overgenomen door de tuchtcommissie van de FIFA en gelden dus voor alle competities ter wereld. 11 van de schorsingen zijn levenslang.

De maatregel van de FIFA kwam twee dagen nadat de mondiale bond ook al de schorsingen van 58 Chinese voetballers en officials in wereldwijde uitsluitingen had omgezet.

Europol

Europol bracht onlangs de omvang van matchfixing in kaart en concludeerde dat wereldwijd 680 voetbalwedstrijden verdacht zijn. Een crimineel goksyndicaat uit Singapore zou achter deze grootschalige vorm van omkoping zitten.

17.1 °C
ZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.83
+ / - -0.01%
PSV`er De Jong waakt voor...
- PSV`er Siem de Jong over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League, verslaggever...