Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Louis van Gaal is de nieuwe trainer van Manchester United.
Louis van Gaal is de nieuwe trainer van Manchester United.
Foto: AP

VAN GAAL NAAR MANCHESTER UNITED

26 APR 2014 Marcel van der Kraan en Valentijn Driessen

AMSTERDAM - Louis van Gaal gaat naar Manchester United. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft gisteravond laat een akkoord bereikt met de Engelse topclub. Van Gaal (62) onderhandelde de afgelopen dagen in de Portugese Algarve, waar hij een fraaie villa heeft, met Ed Woodward, een van de Glazer-broers en een advocaat over een meerjarig miljoenencontract.

De man die de absolute nummer één op de kandidatenlijst voor de opvolging van de ontslagen manager David Moyes was, zal onmiddellijk na de uitschakeling van het Nederlands elftal op het WK in Brazilië in dienst treden van de huidige kampioen van Engeland.

Van Gaal wacht een zware klus, omdat hij een compleet nieuw elftal moet bouwen. Daarvoor krijgt hij 100 miljoen euro aan transfergeld tot zijn beschikking. De eerste aanbevelingen voor versterking heeft hij al gedaan. De Glazer-familie, eigenaar van Manchester United, hebben een groot vertrouwen in Van Gaal, die bij alle clubs waar hij werkte hoofdprijzen won.

Van Gaal maakte indruk

De Glazers hadden twee weken geleden een eerste, door Telesport onthulde geheime ontmoeting met Van Gaal. Bij dat gesprek was ook Ed Woodward, de algemeen directeur van Manchester United. De top van United was onder de indruk van de voetbalvisie die Van Gaal ten toon spreidde. Daarna moest snel worden geschakeld omdat de Nederlander pas over een contract wilde praten als de club zijn zaakjes met David Moyes had geregeld.

Deze week vloog Van Gaal naar zijn villa in de Algarve. Met een privévliegtuig kwam de delegatie van Manchester United een paar dagen later aan. De leiding van Tottenham Hotspur kreeg toen al in de gaten dat het kansloos zou worden in de strijd om de handtekening van de Nederlandse toptrainer. Van Gaal had ook een concreet aanbod van de Spurs om in Londen aan de slag te gaan na het WK.

18.9 °C
ZW5
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 455.08
+ / - +1.07%
`Zege Ajax belangrijk met oog op...
Ajax-watcher Mike Verweij blikt vooruit op het Europa League-duel met Standard Luik en trainer...