• Schaatsen
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Robin van Persie scoort voor Orane tegen Duitsland.
Robin van Persie scoort voor Orane tegen Duitsland.
Foto: Reuters

Wenger begrijpt Van Persie

23 JUN 2012

GEEN - Robin van Persie sprak tijdens het EK voetbal met niemand. Arsène Wenger, zijn eigen trainer bij Arsenal, begrijpt waarom zo legt hij uit in een exclusief gesprek met Telesportverslaggever Marcel van der Kraan.

"De emotie heeft de overhand gekregen", zegt Wenger. "De emotie is de analyse de baas. Dat komt ook door de wereld waarin we nu leven. Elk woord wordt uitvergroot en leidt door de snelheid van de media binnen enkele minuten tot een opinie. Bij miljoenen mensen." Wenger vindt het mooi om te zien hoe Van Persie met de problemen omgaat. Alleen de speler die de focus houdt, vindt hij, kan omgaan met druk. Van praten of reageren, gaat een voetballer niet beter spelen.

'Beter dan Huntelaar'

Wenger staat dan ook versteld van de kritiek die zijn topscorer en Engels voetballer van het jaar heeft gekregen. "Robin verdient meer krediet in Nederland dan hij nu krijgt. Robin van Persie was de beste spits op dit EK. Hij is stukken beter dan de spitsen van andere landen en ook beter dan Huntelaar."

Lees het exclusieve verhaal met Wenger in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).

29.5 °C
ZO2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 449.94
+ / - -0.49%
`Proces Bosz gaat te snel voor...
Valentijn Driessen over de ontluisterende uitschakeling van Ajax in de voorronde van de Champions...